L'edil alcoiana reconeix el treball realitzat en les primeres convocatòries però també puntualitza que la participació és un "model en continu canvi" que cal revisar i ajustar constantment. "Cal continuar treballant per a millorar el procés, aquest és el nostre compromís amb la ciutadania".

I afegeix: "És evident que hi ha certa resistència a la participació en assemblees de qualsevol tipus, per això, modificarem el model adaptant-lo a les necessitats del segle XXI. Aquest any, hem afegit les urnes però de cara a posteriors convocatòries volem implementar algunes propostes que han funcionat en altres ciutats. El que no farem és omplir assemblees de manera fictícia per donar una imatge errònia o fer màrqueting polític. Seran 10 o 100 propostes però, siga la quantitat que siga, serà importants per a aquells que han volgut donar la seua veu i participar activament en una cosa tan important com la seua ciutat, i per als polítics que creiem que les coses poden canviar-se malgrat les dificultats i les crítiques"

L'edil de participació apel·la també a la responsabilitat de tots: "Tirar per terra un procés per una assemblea em sembla erroni. La participació ens l'hem de creure tots, sobretot, aquells que tenim responsabilitats públiques. Acceptem qualsevol suggeriment per millorar i implicar els alcoians en aquest procés però si els ciutadans perceben que això serà una arma llancívola més entre els polítics, serà difícil aconseguir que hi participen. Anime que les crítiques siguen propostes concretes, no hi ha millor aportació que el mateix exemple, amb polítics constructius, tindrem més ciutadans participatius".

Sobre l'estat de realització de les propostes de convocatòries anteriors, Baca explica que és cert que ha estat difícil dur a terme alguns projectes, sobretot, per les dificultats econòmiques del consistori i el fet d'estar en pressupost prologat. També cal millorar la valoració de les propostes perquè després el seu cost real s'ajuste a les mateixes. "Ha estat un procés nou, els anteriors responsables van crear el departament des de zero i falta articular diferents departaments municipals perquè la gestió siga més eficient. Portem 3 mesos gestionant aquesta regidoria, ens queda molta feina per fer però estic segura que en poc temps veurem resultats. L'experiència anterior ens ajudarà a millorar però tenim molt clar que volem donar un aire nou a la participació "conclou.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *