“Després de constatar que la instal•lació s’havia quedat obsoleta, es va procedir a fer un estudi i es va comprovar que, amb este projecte, des del minut zero, s’anava a estalviar diners substituint les lluminàries antigues per unes noves”, ha explicat la regidora de Comerç, Manoli Egea, qui ha afegit que, al mateix temps, “s’aconseguix dotar al Mercat d’una nova imatge renovadora, neta…, que li feia falta a este edifici i, per tant, ha sigut tot positiu”.

El projecte ha consistit en l’eliminació de 50 unitats d’il•luminació del tipus vial amb llums de vapor de mercuri de 250 watts, i amb una mala distribució, per 33 lluminàries tipus bombeta LED de 150 watts, amb una nova distribució basant-se en els estudis lumínics realitzats. Segons l’estudi econòmic de consums referent als mesos de desembre de 2012 i 2013, i gener, febrer i març de 2013 i 2014, la mitjana d’estalvi se situa en el 53,14%. A més, caldria afegir l’estalvi en els gastos de manteniment que ocasionarien les lluminàries velles en contraposició a les noves, amb una garantia de cinc anys.

“Ha sigut una actuació molt important. S’han substituït els fanals que havien en un estat molt deteriorat; cada dos per tres es fonien. Esta il•luminació és molt més blanca, més neta… A més s’aconseguix un important estalvi econòmic. Estem molt contents i agraïts perquè se li ha donat un canvi d’imatge al mercat molt positiu”, ha afirmat el president de l’associació de venedors del Mercat Central, Salvador Celda.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *