Cal recordar que em juny de 2011 l’aleshores l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) va lliurar les claus de les primeres vivendes de protecció oficial que es van vendre al Residencial “Camps de Betilla”, d’un total de 72. Anys després, les 66 vivendes que encara resten buides “acumulen pols, veuen créixer la brossa descontroladament al seu interior i fins i tot algunes han estat objecte de repetits robatoris, el que provoca inseguretat als propietaris de les poques vivendes que sí estan habitades”, assenyala Tormo.

Cal recordar que durant tota la legislatgura, Tormo ha vingut denunciant que el Consell “mantinga 66 vivendes noves totalment buides, quan a més a més, els terrenys per construir-les tenen com a origen una cessió de l’AMPA de l’IES José Segrelles per a ús social, no per a que ningú fera cap negoci amb ells. Són terrenys que no li van costar ni un euro a la Generalitat ni l’Ajuntament, van ser fruit d’una mostra de solidaritat que el Consell ha estat negant als veïns d’Albaida”, manifestava.

Després de nombroses reunions durant tota la legislatura, que s’han intensificat durant els ultims mesos (des del passat juliol i fins a hui han estat 3 els encontres entre la regidora i els representants de l’EIGE), Tormo aconseguia el passat divendres la confirmació d’esta rebaixa, que permet que unes vivendes que valien fins a 120.000 euros ara oscil•len entre 68.900 i 90.000.

Amb tot, la també primera tinent d’Alcalde ha explicat que “amb aquesta rebaixa no ens donem per satisfets, ja que entenem que davant les dificultats que tenen molts albaidins es deuria poder oferir almenys una part d’estes vivendes en lloguer amb opció a compra o com a mínim lloguer, perquè molta gent no té la garantia de poder fer front a una hipoteca. A més a més ocupar estes vivendes li donaria més vida i un important impuls al barri del Pilar”, destacava.

La regidora socialista explicava que per a fer possible el lloguer d’estes vivendes seria necessari realitzar canvis a l’actual conveni al que estan sotmeses: “la política ha de fer possible allò que és necessari, la solució a aquest problema ha de ser política, i per això anem a seguir insistint al PP que entenga i es pose en el lloc dels ciutadans, que demanen un canvi a les condicions d’accés a estes vivendes que nosaltres seguirem lluitant per aconseguir”, destacava Eva Tormo.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *