L'arròs, com a element central i comú de la gastronomia de diverses cultures presents (valencianes i altres europees, orientals, africanes i americanes), ens permetrà qüestionar allò que se sent com a propi, exclusiu i únic de la cultura d'origen, i reflexionar sobre quant de aliè té el mateix i quant de propi té l'aliè.

Tal com afirma la regidora de Cultura, Irene Vila i Lorente, "seria difícil concebre la nostra alimentació sense aquest cereal. Les i els valencians som experts en l'art de cuinar-lo però també és el producte estrella de gran part de la població mundial, per això, volem reivindicar amb aquesta exposició la universalitat de l'arròs com a producte gastronòmic vinculat a la cultura, la societat, el territori i l'economia de països molt diversos".

La mostra està composta per objectes, panells amb imatges i textos, així com d'audiovisuals que recreen la botànica de l'arròs, el paisatge, el cultiu, les llegendes, la seua diàspora, la seua gastronomia i altres usos i costums.

Aquesta exposició temporal es va inaugurar el passat 5 de febrer i pot visitar-se fins a finals de març al Museu Històric-Etnològic La Costera de la Font de la Figuera. Fundat el 1999 i considerat el millor museu del territori valencià dedicat a la producció de vi, s'ubica en un antic celler rehabilitat com espai expositiu, així com inclou recreacions de les estances d'una casa tradicional de la Costera. També disposa d'una almàssera, una destil·leria, una valuosa col·lecció de plantilles de zinc i l'espai Vicent Tortosa, dedicat al millor artista faller de la comarca. Els objectes exposats al museu, majoritàriament donacions del veïnat, són fruit de l'esforç dut a terme durant anys per l'associació local "Amics de les Tradicions" i pel Consistori davant les oficines de la Comunitat Europea (a través de l'Entitat "Massís del Caroig").

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *