Les condicions finals d’aquest préstec amb Cajamar són de 2 anys de carència a tornar en 25 anys i amb un interés del 4,5%.

Joan Bataller, president de la Comunitat de Regants de la Foia del Pou de Montaverner, que ja porta més de 4 anys al cap d’avant d’aquesta Associació s’ha declarat molt satisfet i il·lusionat amb els resultats i pensa que aquest projecte crearà nous llocs de treball i donarà beneficis tant als comuners i llauradors com al propi Estat.

Audio: Joan Bataller, president de la Comunitat de Regants de la Foia del Pou de Montaverner.

Aquest projecte va ser iniciativa de l’Ajuntament de Montaverner en l’anterior legislatura i s’ha portat endavant amb el canvi del govern del Partit Socialista del País Valencià al Partit Popular.

La Comunitat de Regants avarca un total de 5 termes, que inclou Montaverner, Bèlgida, Alfarrasí, Palomar i Bufali. Dins d’aquesta concessió d’aigua s’inclouen tots ells menys l’Olleria que es va desvincular del projecte per discrepàncies amb aquest. La importància d’aquest projecte recau en la possibilitat de passar els camps de secà, que amb el temps han perdut notablement la seua productivitat, a camps de regadiu que ofereixen millors condicions de producció.

Moltes persones son les que ja tenen posades les il·lusions i les esperances en aquesta obra, l’única que s’ha aprovat a tot el País Valencià, que ronda un cost final de 6.200.000 euros i que ha sigut recolzada per la Conselleria, l’Ajuntament de Montaverner i el Ministeri d’Agricultura. Es tracta d’una inversió de futur no sols per a Montaverner i els voltants, sinó també per a la resta d’Espanya.

“Es pot viure hui per hui de l’agricultura amb bones varietats, sistemes informàtics de reg localitzat i una bona gestió de l’aigua, dels cultius i de la comercialització” assegura Joan Bataller i convida a tot aquell tinga terres i il·lusions amb el projecte a participar d’ell i agafar part de les 1.000 fanecades que encara queden per repartir de la concessió.

Fdo.: Adrià Mancebo Mejías – Redacción Portal Comarcal.

Foto portada: Joan Bataller, president de la Comunitat de Regants de la Foia del Pou de Montaverner.

Entrevista realizada el 14 de junio de 2013 por la agencia TOimprove en exclusiva para el Portal Comarcal. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *