Entre les accions dutes endavant, es troba la convocatòria d’una vaga indefinida que va aconseguir els 13 mesos, els treballadors i treballadores readmeses després d’haver sigut acomiadades per repressió sindical, la implantació de Seccions Sindicals i una lluita sindical continuada per a que aquesta empresa –premiada per la seua suposada excel·lència empresarial- respecte els drets de la plantilla.

En l’actualitat, CNT segueix mantenint conflictes en diferents ciutats, destacant l’acomiadament disciplinari sense indemnització de més d’una desena d’afiliats i afiliades de les tendes de Xàtiva i Alzira, en la província de València, que portaven treballant per a Mercadona entre 20 i 30 anys.

CNT segueix sent un referent per als treballadors i treballadores de Mercadona, ja que la resta de sindicats amb presència en el Comitè d’empresa segueix guardant silenci mentre succeeix un augment d’acomiadaments disciplinaris “fabricats”, de la repressió sindical, de pressions als treballadors que estan de baixa i dels casos d’assetjament que han disparat les baixes per depressió. Davant açò, la resta de sindicats es conformen amb la negociació d’una mínima pujada salarial, noves contractacions per a suplantar als acomiadats i acomiadades amb major antiguitat i privilegis per als seus respectius Delegats Sindicals.

Amb anterioritat a aquesta setmana de lluita estatal, el conjunt de la Confederació ja ha realitzat diversos actes solidaris de protesta a Gijón, Vigo, Málaga, Madrid, Aranjuez, Salamanca, Santa Cruz de Tenerife, Jerez de la Frontera, Zaragoza, Fraga, Cornellà i Almeria, a més d’en diferents ciutats de la província de València –inclosa la Presidència de Mercadona, a Tavernes Blanques.

El Sindicat adverteix que no tolerarà ni un acomiadament més en l’empresa –més quan segueix obtenint beneficis milionaris-. Les concentracions i actes informatius tindran lloc fins que Mercadona accepte les reivindicacions dels treballadors i treballadores acomiadades de CNT i els pague la quantitat corresponent als acomiadaments, canviant la seua política empresarial de repressió sindical i assetjament. La Confederació Nacional del Treball realitza, així mateix, una campanya de boicot contra els supermercats Mercadona, emplaçant a la clientela al fet que se solidaritze i col·labore no comprant en les seues tendes.

CNT fa una crida als treballadors de Mercadona perquè acudisquen al Sindicat, realitzen les consultes que estimen oportunes i s’organitzen contra l’acomiadament. També poden accedir al fòrum de mercacoso per a obtenir més informació.

Foto portada: Mercadona Xàtiva (junto Cementerio Municipal).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *