El sistema Majordom ha participat en la LLGA/Cities Pilot the Future 2013, una competició organitzada per Cytymart.com que ha atret durant els últims anys a més d’una quarentena de ciutats i té per objectiu trobar solucions innovadores propostes per empreses, institucions o emprenedors per als principals reptes socials, urbans o medi ambientals als quals s’enfronten les ciutats, amb el propòsit de millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Majordom ha estat guardonat amb el primer premi per a ciutat de Mèxic, competint amb altres 456 propostes tecnològiques de tot el món que es presentaven en la categoria de tercera edat.

Majordom és una aplicació desenvolupada en el marc del projecte d’excel·lència PROMETEU finançat per la Generalitat Valenciana, liderat per la professora de la Universitat Jaume I de Castelló Cristina Botella; i dirigit per la professora Rosa Baños a la Universitat de València i el professor Mariano Alcañiz a la Universitat Politècnica de València. L’estudi pilot que es desenvoluparà a la ciutat de Mèxic durant el proper any, permetrà als ciutadans de la tercera edat aproximar-se a la tecnologia mentre el sistema introdueix tècniques psicològiques dissenyades perquè actuïn com a factors protectors i per millorar la seva qualitat de vida. Al mateix temps, les dades obtingudes permetran que el grup de recerca de les tres universitats valencianes realitze un estudi sobre l’ús i els beneficis que pot aportar Majordom.

En opinió de la investigadora Cristina Botella “el premi és un important reconeixement a nivell internacional de la capacitat de Majordom per millorar la qualitat de vida de les persones de la tercera edat i per conscienciar a tots els ciutadans sobre la possibilitat d’un futur millor sostenible basat en l’ús de la tecnologia”. A més, afegeix, “suposa un important respatller a una aplicació desenvolupada a Espanya en posar-la en contacte amb ciutats de tot el món”.

Majordom ja ha demostrat la seva eficàcia en diversos estudis, els resultats dels quals han estat publicats en nombroses revistes científiques nacionals i internacionals. Actualment s’està realitzant un estudi pilot en el Hogar de Persones Mayores d’Arnedo (La Rioja) amb excel·lents resultats i és a punt de començar un altre en el Hogar de Mayores de Jerez de los Caballeros (Badajoz). A més, el sistema ha estat acceptat per la Unió Europea per formar part de l’acció European Innovation Partnership sobre Activi and Healthy Aging (EIP-AHA), una important iniciativa dels socis europeus que té com a objectiu augmentar la qualitat de vida i la salut de les persones majors.

El programa reuneix les aplicacions més freqüents d’Internet en una sola plataforma, aconseguint que persones majors de 60 anys siguin capaços d’utilitzar Internet per si mateixes, encara que no ho hagin usat mai. A més, un dels beneficis més importants del sistema és que és capaç de millorar l’estat d’ànim dels usuaris, en comptar amb eines que serveixen per aprendre tècniques de relaxació o psicologia positiva, millorant la qualitat de vida i el benestar psicològic.

Majordom es troba actualment en marxa en www.mundomayordomo.com obert per a tot el públic. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *