Ortiz ha detallat que segons les últimes dades oferides per la Unió Europea, els hòmens espanyols cobren de mitjana quasi un 20 % més que les dones, xifra que es reduïx al 16 % en el conjunt de la UE.

«La crisi ha aparcat moltes reivindicacions socials per la igualtat», considera Ortiz, qui defensa que «a pesar que en els últims anys hem centrat les nostres reivindicacions en  lluitar contra les polítiques d'austericidi i la desigualtat generalitzada, no hem d'oblidar que les dones es veuen perjudicades doblement: per les polítiques econòmiques i socials de la dreta i per la infraremuneració històrica que arrosseguen».

La bretxa salarial entre hòmens i dones genera conseqüències per a estes últimes durant tota la vida: menys sou quan estan en actiu, menys prestació per desocupació si es queden en atur i pensions més baixes quan es jubilen. De mitjana, les dones tenen un 40 per cent de pensió de jubilació menys que els hòmens, són majoria en les pensions mínimes i no contributives i més del 60 per cent d'elles, si descomptem els complements a mínims, perceben menys de 600 euros al mes de pensió de jubilació. «Treballem el mateix, estem igualment preparades -a voltes fins i tot més- però seguim estant pitjor pagades en ple segle XXI», argumenta la política cullerenca.

Ortiz ha demanat al futur govern d'Espanya que aborde este problema de forma seriosa i prioritze el compliment de la normativa europea, que obliga a garantir la igualtat salarial. L'edil planteja que l'Administració deixe de contractar amb aquelles empreses que no complisquen amb eixa obligació.

Per la seua banda, el consistori ha repartit estos dies uns cartells pel municipi en els quals s'al·ludix al problema. «Amb totes estes accions hem volgut fer visible una lluita per a cridar l'atenció i que el Dia Europeu per la Igualtat Salarial no passe amb més pena que glòria», ha conclòs.

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *