La 9a Mostra de teatre amateur de la Vall d’Albaida alça el teló aquest cap de setmana, 20 i 21 d’octubre, amb una doble actuació dels grups de Benigànim. Així, dissabte l’Embolic posarà en escena “Sota, cavall i rei” de Manuel Millás (19:00 hores) mentre que el Palmeral representarà “Per la fam d’heretar” de Josep Peris Celda (22:30 hores). L’endemà repetiran amb el “Cascarràbies” del mateix Manuel Millás i “Pagar el ‘pato” de Faust Hernández a partir de les 18:00 hores.

D’aquesta forma, arranca un programa que omplirà de funcions l’Auditori de Salem fins el pròxim 18 de novembre amb la participació de deu formacions procedents de huit poblacions. Per això, l’alcalde de la localitat, Fernando Hernández, exposa la seua satisfacció “per acollir una proposta cultural tan important que ens permetrà omplir d’activitat la nostra població durant pràcticament un mes”. Igualment, l’edil emfatitza com la cita “serveix d’al.licient per al grup local De cap a rabo i, especialment, per als seus membres més joves que debutaran en aquesta edició”.

Per la seua banda, el conseller de Cultura de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida destaca com a la formació de Salem s’uneix el col.lectiu de Llutxent Amics del ball la Carpa que també participaran per primera vegada en la Mostra de teatre amateur de la Vall d’Albaida. Aquest fet reflecteix, en paraules de Julià Engo, “l’interés dels grups” en la proposta ja que “les absències de tres col.lectius respecte a l’any passat sols responen a qüestions internes motivades generalment per la seua modèstia que obliguen, a més, a canvis d’última hora”.

Així mateix, el president de la Mancomunitat assegura que aquesta és “una bona oportunitat per conèixer els nostres autors teatrals de finals del segle XIX i principis del XX”. Però no sols això, per a Filiberto Tortosa les diferents sessions “mostraran el bon fer dels nostres actors i actrius” per la qual cosa els agraeix “la seua dedicació per mantenir ben viva aquesta activitat a la comarca”. Per últim, Tortosa convida “a tots els nostres habitants a acudir a Salem perquè tenen assegurades el bon humor i passar uns moments ben divertits”.

Les actuacions es reprendran diumenge 28 de la mà de Café de dotze de Guadassèquies ja que el dia anterior està reservat per a la 20 Trobada de corals de la Vall d’Albaida. Posteriorment, el primer cap de setmana de novembre acollirà les representacions del CEAM-CaixaOntinyent d’Ontinyent, Amics del ball la Carpa de Llutxent i la Inestable d’Albaida. Finalment, després d’una segona pausa els dies 10 i 11 per la celebració de la 28 Mostra Internacional de Titelles de la Comarca, dissabte 17 serà el torn de l’Altet de l’aire d’Agullent abans de què els amfitrions de De cap a rabo tanquen la 9a Mostra de teatre amateur el dia 18. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *