Eixa marginació ha estat traduïda en una retallada d’un 8,15% de volum d’inversió respecte a 2013 i un 40% respecte a 2012.

El País Valencià rebrà el 6,2% de la inversió que es realitzarà en l’Estat, quan som el 11% de població. Si dividim el que rep la Comunitat Valenciana per cada habitant trobem que són 121 euros per persona, molt lluny de la mitjana espanyola, que és de 209 euros per habitants, i molt més lluny encara dels 556 euros que rep cada Castellà-lleonès, els 490 euros que rep cada gallec, o els 318 euros que es destina a cada extremeny.

Els pressupostos de l’estat per al 2014 tornen a marginar el País Valencià i, ben especialment, al municipi d’Ontinyent en deixar sense cobertura pressupostària alguns projectes a bastament reivindicats, com ara la construcció de l’hospital, l’aulari infantil del Bonavista, ‘IES l’Estació, el Conservatori de Música, un nou edifici de l’Escola Oficials d’Idiomes, la rehabilitació de la Casa dels Barons de Santa Bárbara, el desdoblament de les rondes i la rotonda de Torrefiel i el compliment de l’acord de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi i rebaixant notablement les consignacions per a altres que es troben actualment en execució, la qual cosa suposarà un altre retard en el seu acabament.

Des de Coalició Compromís: “entenem la situació de crisi econòmica en què ens trobem i que obliga a certs reajustaments. Però no compartim la facilitat amb què eixos retalls castiguen una i altra vegada la nostra economia i ajornen, qui sap fins a quan, compromisos ja adquirits.”

Per tot això, Compromís per Ontinyent, que ha retirat la seu moció per al ple, recolzarà la proposta presentada des del Govern d’Ontinyent exigint les inversions que per dret ens corresponen a la nostra ciutat. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *