Bon dia, senyor alcalde, regidors i regidores, veïns i veïnes de l’Alcúdia:

Tinc l’honor i la satisfacció de representar a Compromís per l’Alcúdia, junt al meu company Pascual Ortega, com a regidors d’aquest Ajuntament en la legislatura que ara comença.

En primer lloc vull felicitar públicament a Robert Martínez que tindrà la responsabilitat de ser alcalde durant els pròxims anys i desitjar-li sort i encert en la tasca que ara comença. Felicitar igualment a la resta de la corporació elegida en les passades eleccions, als 8 regidors i regidores del Partit Socialista i als 7 del Partit Popular. Vull fer un agraïment públic als 892 veïns i veïnes de l’Alcúdia que el passat 22 de maig confiaren en la nostra candidatura, augmentant en quasi un 30% els nostres vots, i fent possible que la nostra opció duplique el nombre de regidors. Felicitar igualment al poble de l’Alcúdia pel seu civisme, perquè hem comprovat durant tota la campanya, el comportament respectuós i democràtic manifestat cap a les distintes opcions polítiques pels nostres veïns i veïnes.

Vull començar aquesta intervenció parlant d’un moviment, conformat per gent de tota edat i condició, però majoritàriament jove, que ha despertat les consciències de moltes persones i sacsejat els fonaments de la nostra societat. Em referisc al moviment del 15 de maig, als indignats i indignades que ocupen les places de moltes ciutats espanyoles, exigint una regeneració democràtica al nostre país, demandant canvis profunds en el nostre sistema. Aquest moviment suposa un injecció d’esperança democràtica en el futur del nostre poble, de les seues exigències de justícia, de democràcia real, de transparència i de participació.

A l’Alcúdia aquestes eleccions han suposat un fet inèdit en la nostra recent història democràtica: per primera vegada en 32 anys l’Alcúdia es governarà sense majories absolutes. Des de Compromís per l’Alcúdia valorem el significat d’aquest fet pel que suposa d’augment de la pluralitat al nostre poble, per la instauració d’un nou temps a l’Alcúdia de pluralitat i diàleg.

Som conscients del paper clau de Compromís per l’Alcúdia en aquesta nova situació i volem administrar-lo amb prudència i responsabilitat. Però també hem de reconèixer que no hem guanyat les eleccions, que són altres els partits que han comptat amb el suport majoritari del nostre poble.

Aquesta prudència i responsabilitat, no està renyida amb la demanda de canvis profunds en determinats aspectes del nostre ajuntament. Els nostres votants ens han demanat que exercim un paper de control, i per aquest motiu, com ja hem manifestat públicament, Compromís per l’Alcúdia no s’integrarà, ara per ara, en les tasques de govern de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Hem basat la nostra campanya i la nostra trajectòria aquests darrers 8 anys a l’Ajuntament en els principis de PARTICIPACIÓ, TRANSPARÈNCIA, AUSTERITAT I SOLIDARITAT.

Treballarem per una vertadera participació ciutadana, com element central i vertebrador de la política municipal. No podem acceptar la màxima de “tot per al poble però sense el poble”. Cal establir mecanismes que possibiliten la participació de la ciutadania en tot el procés de presa de decisions, ja que sense participació no hi ha autèntica democràcia.

Treballarem per la transparència política que ha de ser una pràctica quotidiana que reforce la dimensió ètica de les institucions. Transparència no sols cap a nosaltres, cap als polítics, sinó fonamentalment cap a la societat, perquè és el poble el que té dret a conèixer a que s’ha destinat fins el darrer cèntim gastat pel nostre ajuntament.

Des de les institucions cal donar exemple al conjunt de la societat i per això pensem que l’austeritat ha de ser un valor important dels nostres representants. Austeritat amb els diners públics, que són de tots i de totes, prioritzant les despeses socials i eliminant totes aquelles  innecessàries o supèrflues.

I finalment solidaritat amb els més dèbils, amb els més colpejats per una crisi de la que no han sigut responsables, els desocupats i desocupades, els jubilats amb pensions de misèria, les famílies amb dificultats econòmiques, els immigrants o els joves que no troben feina.

El fet de no participar en les tasques de govern, no vol dir que Compromís no es comprometa amb el futur del nostre poble i en aquest sentit anem a arrimar el muscle per aportar el millor de nosaltres mateixos, no sols de Pascual i de Paco sinó de tot el nostre col•lectiu. En aquest sentit i perquè trobem necessari garantir una estabilitat a l’Alcúdia és una prioritat per a nosaltres arribar a una acord programàtic amb el Partit Socialista, un acord que siga satisfactori per als dos partits i que done compliment a les nostres principals demandes.

Compromís per l’Alcúdia que se situa en el camp de l’esquerra, l’ecologisme i el valencianisme, treballarà per fer possible polítiques socials, en defensa dels serveis públics, uns serveis públics de qualitat que són els únics que poden garantir una autèntica igualtat entre les persones. Estem parlant de la sanitat i de l’educació, però també dels serveis bàsics municipals que han de ser gestionats públicament.

Apostem pel paper central de l’ecologia i la sostenibilitat, per un nou model territorial i urbanístic que acabe amb l’especulació que tant cara ha costat al poble valencià.

Defensarem les nostres senyes d’identitat, començant per la nostra llengua, el valencià, davant les agressions i les amenaces cap a l’ensenyament en les escoles i en tota la societat. Per això ens unim des d’ací a totes les veus que reclamen un ensenyament plurilingüe de qualitat.

Treballar pel nostre poble, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i de les ciutadanes és la nostra màxima aspiració i a ella dedicarem els nostres esforços. Estem segurs de que, en aquesta nova situació, l’Alcúdia eixirà guanyant en el camí cap a una societat més justa, més lliure i més solidària.

I vosaltres veïns i veïnes de l’Alcúdia també teniu una gran responsabilitat. La democràcia no pot limitar-se només a votar cada quatre anys. S’ha de comptar permanent amb la ciutadania, pel que des d’ací us animem a que feu arribar les vostres propostes i crítiques. Us animem a participar activament en la vida política i social de l’Alcúdia en el camí cap a una democràcia real.

Per a finalitzar volia manifestar el nostre compromís amb l’Alcúdia amb uns versos de Mario Benedetti, escriptor i poeta d’Uruguai, del seu poema "Hagamos un trato" i que dediquem al poble de l’Alcúdia: Compañera, compañero, usted sabe que puede contar conmigo, no hasta dos o hasta diez, sino contar conmigo.

Moltes gràcies.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *