Centenars de veïns i visitants de la comarca van gaudir d’un matí amb dos dels productes més típics del poble com a protagonistes. Les faves van estar presents en l’àrea gastronòmica, el concurs de la fava més llarga i amb més gallons, mentre el jurat tastava els vins locals i els joves jugaven al joc de sembrar i collir faves Bohnanza. L’humorista Eugeni Alemany va posar el colofó a la festa amb l’actuació “En persona guanye”, que va personalitzar amb anècdotes del poble i de la comarca.

Els concursos mostraren la part més participativa de la festa. En el cas de les faves, qualsevol visitant podia portar les faves del seu hort per a concursar. En la modalitat de la fava més llarga va guanyar Antonio Devesa, amb una fava de 41.5 centímetres. Mentre que els 9 gallons de l’exemplar de Pepe Bolufer la van fer guanyadora entre tots els exemplars excepcionals. En els vins d’elaboració casolana i tradicional, el jurat va declarar guanyador del vi blanc i vi negre a Miquel Almenara, el segon lloc de vi blanc per a Pepe Bolufer i el segon vi negre per a Pepe Vidal. Des de l’Associació de Veïns, organitzadora d’aquest acte, es va donar l’enhorabona als 17 participants per la qualitat dels seus sucs i per mantenir viva la tradició del vi artesanal al poble.

En la zona gastronòmica van participar set restaurants poblers que van sorprendre amb tapes innovadores i van demostrar les múltiples possibilitats d’aquest llegum típic pobler. Els visitants esgotaren les existències d’aquests exquisits plats. Els joves de l’Assemblea també volgueren estar present amb un joc de taula basat en el cultiu de faves. I finalment, Eugeni alemany va posar el punt humorístic al matí amb l’espectacle “En persona guanye”.

La Regidoria de Promoció Econòmica ha agraït la implicació dels restaurants La Cumbre, Tribus Gourmet Diner, Beni-Asia, El Raconet, Montevideo, Cocoro Beach Club i la Cuina de Xaro. Així com als col·lectius de l’Assemblea de Joves, la Casa del Rocio i l’Associació de Veïns del Poble Nou de Benitatxell. El regidor Manolo Segarra ha valorat “molt positivament la gran afluència de visitants que ahir van omplir la Plaça Nova i van gaudir de la nostra gastronomia, cultura i del saber fer dels restaurants i comerços locals”.

Així Manolo Segarra ha agraït “la dedicació de totes les persones col·laboradores per fer possible aquesta tercera Festa del Vi i de la Fava al Poble, fer que se’ns conega pel què som i pels nostres productes, així com a tots els vinaters participants i els llauradors que van portar els seus exemplars de faves que tots eren vertaderament extraordinaris”. Finalment, el regidor s’ha mostrat positiu perquè “aquesta implicació faça possible la consolidació definitiva d’aquesta festa en els pròxims anys i la col·laboració en altres iniciatives municipals o dels col·lectius del poble”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *