A l’obertura del cicle de conferencies es comptava amb la presencia de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i les les intervencions del Magistrat del Tribunal Suprem Javier Orduña; el Catedràtic de Dret Civil Jesús Estruch; i el professor universitari Jaume Bernabeu. Tant Orduña com Estruch advertien que la capacitat de legislar en Dret Civil no ha de ser per engrossar la legislació de manera gratuïta, sinó que s’ha d’utilitzar per a resoldre conflictes i fer més fàcil la vida dels valencians, “no es tracta de copiar legislacions d’altres comunitats que en mols casos han legislat per legislar”, apuntaven.

Jaume Bernabeu, per la seua part, va fer un repàs per la trajectòria vital i acadèmica de Vicent Lluís Montés, del que tots tres ponents es reconeixien com a deixebles, i al qual definien com “un apassionat del Dret Civil”. En parlar de la custodia compartida, Javier Orduña va puntualitzar que en aquesta ha de primar sempre el major interès del menor, destacant que un dels avantatges de la Llei Valenciana front al Dret Civil Espanyol és que atorga als jutges la capacitat de determinar la custodia compartida encara que cap dels dos progenitors la demanen. Pel que fa a Jesús Estruch, va parlar també de la nova Llei Agrària Valenciana, explicant que aquesta ha permès regular aspectes com la “venda a l’ull” o la “venda al pes”, dues de les formes de venda més habituals a l’agricultura valenciana, que en no estar regulades deixaven en desavantatge fins ara als llauradors.

El cicle es reprèn hui al MAOVA de 19:30 a 21:00 hores amb les conferencies “Sobre l’Estatut d’Autonomia” de Joan Ignasi Pla, membre del Consell Jurídic Consultiu; i “El València en l’Estatut d’Autonomia”, del professor de la Universitat de València Emili Casanova. Els actes conclouran dimecres 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, amb un concert de guitarra en homenatge a Vicent Lluís Montés posterior a l’acte institucional que tindrà lloc a les 12:00 al Palau de La Vila.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *