Després de la inauguració, l’eminent estadístic Alfred Stein, ha dissertat sobre l’estat de la recerca en estadística espacial, posant l’accent en els últims avanços en l’àrea com les aplicacions en sismologia, inundacions i epidemiologia. Stein ha posat exemples pràctics d’aquestes aplicacions en temes com la incidència de terratrèmols a Pakistan, les inundacions a Xina o la mortalitat infantil eh Ghana, i ha explicat que aquests models permeten optimitzar els recursos de prevenció i avís de possibles desastres naturals.

El congrés està organitzat per l’àrea d’Estadística del departament de Matemàtiques de la Universitat Jaume I de Castelló, amb el professor Jorge Mateu com a president del Comitè Científic i Organitzador, i compte entre uns altres amb la col·laboració de l’ajuntament i la diputació.

Aquest congrés nacional arriba per primera vegada a Castelló coincidint amb el 51 aniversari de la Fundació de la Societat Espanyola d’Estadística i Recerca Operativa (SEIO). Es tracta d’una trobada excepcional d’investigadors, professors i professionals de l’Estadística. A més, el 2013 està qualificat com a Any Mundial de l’Estadística i aquest congrés contribueix a reforçar la presència de l’Estadística i Recerca Operativa en amplis sectors de la societat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *