Escoles dels pobles de la comarca van oferir més de 50 tallers i van participar en la cercavila d’Escoles en Valencià de la Marina Alta. El Consistori es va mostrar satisfet per haver donat a conéixer el poble i la seua gent gràcies a l’organització de la Trobada

“El Poble Nou de Benitatxell ja ha entrat en la història de les Trobades d’escoles en valencià de la Marina Alta.” La XXVII Trobada d’Escoles en Valencià va ser un èxit rotund i sense precedents al Poble Nou de Benitatxell. Escoles, xiquets i famílies de tota la comarca van acudir al poble per a unir-se a la festa per l’educació i la llengua. La Cappev –com a organitzador anual de l’esdeveniment- va estimar que entorn a 12.000 persones havien participat en els actes durant tota la jornada.

Els grans actes de festa es concentraren per la vesprada amb la dansà de la Marina, la cercavila, en què van participar les escoles de la comarca i la vesprada de tallers. El parlament de benvinguda va arrencar oficialment la programació tot i que pel matí ja hi havia hagut fira del llibre, activitats esportives, exposicions i un taller d’agricultura ecològica.

La cercavila va començar des de l’Avinguda d’Alacant amb un gran ambient festiu animat per les colles La Lllebetjà, el Falçó i els cabuts de Xàbia, la batucada Bunpada, la Banda del Poble Nou de Benitatxell i la muixeranga de Pego.  Sota el lema “Sí al valencià! No a les retallades!” la desfilada va recórrer el centre del poble fins arribar a l’avinguda de València on els parlaments van encetar el gros de la festa. Escola Valenciana, la Cappev i l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, es van adreçar al públic per a manifestar el seu suport a la llengua i al seu ensenyament així com la defensa per una educació pública i el dret a una educació de qualitat per a aconseguir un futur també de qualitat.

Els tallers van fer bollir el centre del poble d’activitat. Grans i menuts es van arronsar les mànigues per fer clauers, retallables, jocs, marcapàgines, llibretes, flors, rellotges solars, etc. El festival de la cançó i el sopar popular va donar treva fins a les 23 hores, quan milers de persones de totes les edats van aplaudir primer el concert d’Al Tall i després els grups de la comarca, Dubte i Aspencat fins ben entrada la matinada.

La regidora d’Educació, Ana Gilabert, va mostrar la seua satisfacció perquè “el nom del poble s’ha posat al mapa de les Trobades de la comarca”. En eixe sentit, “els nombrosos veïns d’altres localitats han conegut el poble, el bon acolliment de la seua gent i la seua cultura”. Tanmateix, Gilabert va agraïr la implicació de totes les associacions que van participar de forma voluntària en la organització durant tot el dia”. L’alcalde, en nom de la Corporació, va assenyalar que la Trobada “ha sigut un èxit rotund per al Poble Nou de Benitatxell”, així va donar “l’enhorabona a tot el poble, a totes les entitats públiques i privades que han col·laborat, a l’organització de esta gran jornada de festa per l’ensenyament en la nostra llengua, el què és de les nostres arrels i la nostra cultura”. “El nostre poble ha tingut una repercussió excel·lent per tota la comarca i per tot el País Valencià gràcies a l’acolliment d’aquest esdeveniment”, va felicitar Femenia.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *