La I Diada de Danses, celebrada ahir diumenge, al Poble Nou de Benitatxell va ser un èxit. La jornada organitzada pel grup de Danses Morro Falquí, amb la col·laboració de l’Ajuntament, va aconseguir que balladors i balladores de tota la Marina Alta (Teulada, Pedreguer, Xàbia, Jesús Pobre, etc.) i fins i tot València se sumaren a l’aplec. El públic va fer rotgle per a admirar el repertori que interpretaven balladors de totes les edats amb la música de la rondalla del Portitxol.

Els balls tradicionals foren el plat fort del matí. Després un dinar popular va servir perquè les més de 250 persones participants recuperaren energia. Ja per la vesprada, el Centre Social es va omplir de públic per a gaudir d’una exhibició d’indumentària valenciana típica del segle XVIII. Amb la presentación i els comentaris d’Isabel Martí el públic va poder conéixer les distintes peces que hòmens i dones vestien a l’època, a més de les seus funcions i anècdotes en el context de l’evolució.

L’organització va agrair als balladors d’altres pobles que acceptaren la invitació i feren possible aquesta festa per primera vegada al Poble Nou de Benitatxell, així com als veïns i visitants que acompanyaren i assitiren a les activitats programades.

La Regidora de Cultura, Sílvia Mayans, ha volgut “agrair al grup de Danses Morro Falquí l’organització d’aquest primer aplec de danses al nostre poble, així com la dedicació i l’esforç perquè tot estiga preparat per a passar una jornada magnífica com la d’ahir”. Finalment, la regidora ha felicitat a les balladores locals per la recuperació dels balls típics valencians al nostre poble.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *