Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha indicat que: “ha finalitzat el senderisme a la Vall d’Albaida amb una alta participació” ha afegit: “hem rebut al voltant de 2.300 visitants en 24 rutes verdes”. Puchades ha destacat que: “el senderisme és una activitat d’èxit molt demanada tant pels habitants de la comarca com pels habitants de les comarques veïnes”.

El president ha conclòs que:”s’han aconseguit tots els objectius marcats i hem optés un balanç positiu a llarg de tot el programa, continuarem treballant en aquest sentit amb la finalitat de millorar i potenciar aquest programa tenint com a prioritat la conservació i preservació de tots els recursos naturals”.

El darrer cap de setmana va finalitzar el programa de senderisme que va començar el passat 29 de setembre de 2012 amb el municipi de Beniatjar fins el 16 de desembre amb el municipi de Pinet. Un total de 24 rutes verdes s’ha realitzat durant els 5 mesos. En aquesta edició Benigànim, Benissoda, Fontanars dels Alforins, Llutxent, l’Olleria i Ontinyent han renovat les seves rutes i s’han descobert nous encants dels seus termes municipals. Aielo de Malferit fou la cita que més senderistes va congregar seguit de Salem, Llutxent i Quatretonda.

El passat dissabte 15 de desembre 2012, a les 9 del matí, un grup de senderistes es va reunir a l’Ajuntament de Castelló de Rugat, per tal de realitzar la ruta del camí de la serra. El recorregut fou des de l’ajuntament en direcció a la serra del Benicadell on van pujar pel Corral de Pacaqui fins a la font de l’Estaca i des d’allí van arribar fins a la casa Barranca. Després van continuar el camí de tornada per Aielo de Rugat fins a Castelló de Rugat.

El passat diumenge 16 de desembre 2012, a les 9 del matí, unes 100 persones es van concentrar a l’Ajuntament de Pinet per tal de realitzar la ruta al Surar de Pinet. L’itinerari va començar des del consistori en direcció a Barx pel sender GR-236 fins arribar al Surar, una vegada allí dalt, 550 metres d’altitud, van parar per esmorzar i descobrir la microreserva de flora i fauna. Finalitzat el descans van realitzar el sentit invers fins arribar al punt d’inici del recorregut. El Surar de Pinet es caracteritza per la seua bellesa i raresa botànica. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *