Segons Amorós “sempre hem dit que era REPAGO, i més brutal encara si pensem que els col.lectius als que se li aplicava són especialment vulnerables (majors i persones amb discapacitat)”.

El TSJ considera que este decret vulnera el principi de reserva de la llei, la legalitat en materia tributaria i la jerarquia normativa. En tot cas, des d’EU consideren que encara hi ha molt per treballar, perquè queden molts dubtes per contestar: que passarà amb els usuaris de centres que ja estaven cobrant el copagament? Els tornaran els diners? Que passarà amb les persones que han renunciat a la plaça per no poder fer front al copagament? Si estes places ja estan ocupades,com ho resoldran?

Finalment, des de la formació d’esquerres, s’ha volgut donar especialment l’enhorabona a Aspromivise que va apostar per la desobediència civil en matèria de copagament i a la “Plataforma en defensa de la llei de la dependència”, “Discapacidad en marxa”, Sandra Casas… L’empoderament dels moviments socials ha donat el seu fruit en matèria de justícia social i novament s’ha demostrat que “L’única lluita que es perd és la que s’abandona”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *