En l ’elecció dels consellers dels diferents pobles ja es prioritzaven els interessos locals i de partit. A Palomar el PSOE proposava al representant del PP; a l’Olleria tant PP com Gent de l’Olleria proposaven al representant de Compromís, a Ontinyent  Compromís li imposa al PSOE l’elecció de l’actual President de la Mancomunitat el senyor Filiberto Tortosa del PP.

A la vista d’aquest joc polític, EU va proposar un acord a les quatre formacions polítiques representades al Ple de la Mancomunitat, proposta basada en el compromís de fer front als greus problemes pels quals estem travessant , proposant com a base accions per contrarestar la greu problemàtica de manca d’ocupació amb més de 10.000 persones aturades a tota la Comarca. Altres dels objectius a tractar seria les millores en la línia de Tren Xàtiva- Alcoi i l’exigència de compliment del conveni entre l’administració central i l’autonòmica( que com sabem contínua sense fer-se efectiu). Un dels eixos centrals del treball que hauria de dur a terme la Mancomunitat és la lluita pel Hospital Comarcal que Conselleria i el Partit Popular ens han negat. Hauríem de treballar a més per tal de clarificar i de fer efectiva una bona política de residus i acomplir amb el Pla de minimització d’aquestos.

Altres dels eixos que han de centrar el nostre treball és la Reforma Real dels Estatuts de la Mancomunitat.

Com sabeu al remat es van presentar dues candidatures: una presentada pel PP que va obtenir el suport favorable dels 33 consellers del PP més dels dos consellers de Gent de l’Olleria( amb un total de 35 vots a favor) i l’altra presentada pel PSOE que va obtenir un total de 20 vots pagant les errades comeses tant al Palomar com a Ontinyent.

El grup polític de Compromís continuant amb la seua habitual ambigüitat es va abstenir. Com també sabeu Esquerra Unida va votar en contra de les dues candidatures, malgrat els entrebancs presentats pel secretari del Ple de las Mancomunitat. El sentit del nostre vot era ben clar i volíem donar un toc d’atenció a tots aquells que havien donat major valor als interessos particulars i partidistes que als interessos de la comarca.

El despropòsit més greu és que la Junta de Govern de la Mancomunitat que hauria d’haver eixit com a resultat del Ple de Constitució de la Mancomunitat es va deixar sobre la mesa per seguir en negociacions particulars i partidistes. Des d’ EU demanem als consellers que actuen amb seny i que en comptes de mirar-se el melic treballen per un projecte on els objectius polítics a efectuar aborden els vertaders interessos dels ciutadans i ciutadanes de la Vall d’Albaida.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *