MANIFEST DE NO A LA GUERRA, NO EN EL NOSTRE NOM al qual es va adherir IU i EUPV.

Els brutals atemptats perpetrats a París el passat 13 de novembre cercaven instaurar un clima i un règim de terror entre la població, alçant murs de sospita i odi entre veïns, fent fallida la vida en comunitat i instaurant la política de la por en el nostre dia a dia.

Si la resposta a la barbàrie passa per suspendre drets, retallar llibertats i tancar-nos a casa, la victòria del terrorisme serà total. Si al dolor per les víctimes innocents es respon provocant més dolor a unes altres també innocents, l'espiral serà imparable.

Si cerquem culpables entre els nostres veïns i veïnes pel simple fet de vestir o pensar diferent, si criminalitzem als qui fugen precisament d'aqueix mateix horror, estarem contribuint a apuntalar els mateixos murs que el fanatisme vol crear. No podem permetre-ho.

El fanatisme terrorista del Daesh (ISIS) retroalimenta el fanatisme racista europeu, mentre els nostres governs practiquen retallades de drets socials i llibertats fonamentals o bombardejos indiscriminats, que s'han demostrat ineficaços.

Ens neguem a participar en la  falsa dualitat entre drets i seguretat. Ací, a París, a l'Iraq o a Síria, són els pobles els que posen les morts. L'odi fanàtic d'uns no pot esgrimir-se com a justificació per a nous odis. Ens neguem a ser ostatges de l'odi, el terror i la intolerància, açò seria claudicar davant el terrorisme.

Les i els sotasignats creiem que la democràcia, els Drets Humans i l'aspiració a una pau amb justícia constitueixen en si mateixos el camí i l'horitzó, a més de la millor resposta contra els qui volen acabar amb ells. Per açò ens oposem dràsticament a qualsevol resposta a l'odi que implique més odi, més intolerància, més morts d'innocents i menys drets i llibertats.

Des del convenciment que en aquests moments la ciutadania no solament no pot amagar-se, sinó que ha de ser protagonista i liderar la resposta contra el terror, fem palesa la nostra repulsa als atacs terroristes de París i el Líban, la nostra repulsa als bombardejos contra la població civil siriana, la nostra repulsa a retallades democràtiques com a ineficaces garanties de seguretat i la nostra repulsa a la política exterior bel·licista iniciada pel Bush-Blair-Aznar.

Contra el terrorisme, contra la islamofòbia i contra les seues guerres. Ni les retallades de llibertats ni els bombardejos ens portaran la seguretat i la pau.

NO en el nostre nom.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *