En les subvencions per polítiques socials i d’ocupació de l’exercici 2012, la Generalitat només ha abonat 370.000 euros d’un total de 1.900.000. Des d’EUPV instem a l’Ajuntament que exigisca a la Generalitat solucions immediates, i situe com a prioritari el pagament dels programes de treball i dels serveis públics.

En el darrer mes de maig, en declaracions en la seua visita a la nostra ciutat, el vicepresident del govern de la Generalitat, el Sr. Ciscar, va prometre que el deute de més de 4 milions d’euros amb l’Ajuntament d’Alzira estaria liquidat, almenys bona part, a finals del 2012. Lamentablement, en declaracions d’ahir als mitjans de comunicació del president Fabra ha anunciat que la Generalitat no sap quan ni si podrà pagar el deute amb els ajuntaments, ni tan sols que es puga saldar tot amb el pla de rescat del govern central.

Des d’EU-Alzira lamentem que la Generalitat està situant en una situació límit les polítiques d’ocupació. A hores d’ara el SERVEF (el Servei Valencià d’Ocupació) només ha abonat 280.000 euros d’un total de quasi 900.000 dels que havia de finançar a l’Ajuntament (no s’ha pagat res dels programes OPEA o de la contractació dels Agents de Desenvolupament Local).

Per a Iván Martínez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “a banda d’això, hem de sumar la suspensió enguany dels programes de treball públics que depenien de la Generalitat Valenciana, com el PAMER i l’EMCORP, que eren gestionats pels ajuntaments. El mes greu és que tots aquells diners, avançats pel municipi i que no se sap quan retornaran, podien destinar-se a programes d’ocupació i formació propis.”

La situació respecte a polítiques socials i serveis públics és encara més crítica. Ni un 10% del més del milió d’euros que ha d’aportar la Generalitat ha sigut pagat només en el que portem d’any. A dia de hui es deu sencera l’aportació de les residències (700.000 euros) i més de 200.000 d’altres serveis socials (en acolliment familiar, en drogodependències, etc.). Per un altre costat, tampoc la Conselleria d’Educació ha abonat cap quantitat de distints cursos gestionats per l’Ajuntament.

Al respecte, I. Martínez recorda que: “EU ha sol·licitat la informació de l’estat detallat d’aquest enorme deute, i l’Ajuntament no ens l’ha facilitat, ni tan sols ha merescut cap resposta per part de l’equip de govern. I això, sense comptar els precs i preguntes del plenari que no han sigut contestats i que s’ha afirmat que serien resposts per escrit.”

Finalment, el regidor d’esquerres conclou que: “des d’EU, instem a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira que aclarisca quins són els veritables terminis i compromisos reals que ha adquirit la Generalitat Valenciana per saldar els deutes pendents en la nostra ciutat, sobretot en allò que deu ser una prioritat: la formació i ocupació pública. Demanem que els ajuntaments exigisquen a la Generalitat el pagament pels serveis que ofereixen, que ha de ser prioritari. I és que s’està posant al límit la situació financera dels ajuntaments. Però el més important és que s’està comprometent la continuïtat de mesures, com ara de treball i de serveis socials, que són més que necessàries per la situació que està patint gran part de la societat alzirenya.” 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *