A l’activitat, organitza l’empresa local Voraserra amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, els xiquets i xiquetes participaran en un joc d’interpretació en què hauran de buscar el Llibre de Furs a partir de les pistes i indicacions de diversos personatges que retraten l’època. 
 
L’activitat tindrà lloc al voltat de la plaça de Sant Domingo i del carrer Sant Antoni, on es visitaran els indrets històrics més rellevants de la zona de manera que els xiquets i xiquetes puguen aprendre com era l’Ontinyent del segle XVIII. “És una activitat que dòna a conèixer el nostre patrimoni i riquesa històrica als infants”, assenyala el regidor de turisme, Joan Sanchis, qui afegeix que des del seu departament “volem donar a conèixer, revitalitzar i potenciar els nostres recursos, per a afavorir l’activitat econòmica i dinamitzar la vida social, cultural i en aquest cas també educativa a la ciutat”.
 
Des de Voraserra, Alfred Montés destaca que el que es planteja és “divertir-se aprenent i fer turisme d’una manera diferent”. A més, per a representar l’època i relatar la història, el joc comptarà amb personatges característics com un bandoler, un espia, el botànic Cavanilles, i representants dels bàndols borbònic i austriacista que s’enfrontaren en la guerra de successió.
 
Per la seua banda, el regidor d’eduació, Pepe Pla, destacava que amb aquesta activitat, que coincideix amb la festa del 9 d’octubre, “es possibilita que els alumnes coneguen la història d’Ontinyent i dels valencians de la ma d’una empresa local, d’una manera amena i al mateix temps ompli de vida els carrers del barri de La Vila. Els resultats obtinguts en anteriors edicions són molt positius, i col·laborar amb estes iniciatives ens ompli de satisfacció”.
 
Al llarg d’aquest mes de setembre, el personatge maulet i el personatge botifler visitaran els col·legis que ho desitgen per tal de promocionar l’activitat, amb una interpretació a la qual el austriacista parlarà del llibre de Furs mentre el borbònic tractarà d’evitar-ho. Totes aquestes activitats serviran per a “proporcionar una eina als docents per a tractar qüestions com el 9 d’octubre, la història d’Ontinyent, la guerra de successió o el llibre de furs”, asseguren des de Voraserra.   
 
El preu de l’activitat serà de 4 euros, amb IVA inclós, amb el qual es pagarà l’assegurança de responsabilitat civil, els sous dels intèrprets i els materials que s’utilitzaran, excepte el llapis que hauran de dur els xiquets i les xiquetes i que faran servir per anar anotant les pistes que els conduiran al mapa del Llibre de Furs.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *