El grup municipal socialista de Benigànim ha reclamat a l’alcalde de la localitat, Juan Puchades (PP) “que done la cara i dimitisca d’una volta”, després que una resolució judicial irrecurrible haja exigit el pagament immediat de la sentencia que condemna l’Ajuntament a pagar 550.174 euros a l’empresa que havia de construir una residència al municipi. Els socialistes expliquen que “Puchades (PP) vol seguir tirant balons fora i fugir cap endavant, però la justícia ja li ha dit que deixe de marejar després de 10 mesos de sentencia en ferm i ara va a forçar el pagament d’uns diners que van a desbaratar les arques municipals. I tot per la irresponsable decisió del Govern del PP de fer una demanda innecessària que s’ha girat en contra”, recorden.

Per tal de cobrar el que li correspon, l’empresa Gerocleop va sol·licitar l’embargament dels comptes i els crèdits de l’Ajuntament de Benigànim. El passat mes de febrer ja es va decretar l’embargament de les quotes que l’Ajuntament havia de cobrar per les expropiacions de la carretera de la Pobla del Duc, que muntaven a 24.000€, i a mes les quotes que Benigànim tinguera per cobrar del Fons de Liquidessa Autonòmic (FLA). En ser aquesta quantitat més elevada, l’Ajuntament va tornar a presentar un altre recurs de reposició que ha estat novament contestat de forma molt contundent per part dels Tribunals de Justícia, i ha tornat a condemnar a l’Ajuntament a pagar costes judicials. Aquesta nova resolució de 5 de març de 2013, contra la que no cap recurs, “li recorda a Juan Puchades que porta 10 mesos marejant la justícia, i li donava un termini de tres dies per a què complira la Sentència o justifique documentalment l’impossibilitat legal o fàctica de complir-la, un termini que finalitzava hui sense que se puguen buscar noves fugides: ens van a embargar per culpa de Puchades i el Govern del PP, i el que toca davant un fet tan greu és que assumisquen responsabilitats”, destaquen.

Cal recordar no sols que la Sentència era ferma des de maig de 2013, sinó que el recurs desesperat davant el Tribunal Suprem, ja va ser desestimat el passat mes de febrer de 2014. Els socialistes van demanar la responsabilitats polítiques ocasió, però Puchades es va limitar a minimitzar el cost de la Sentència i a tractar de responsabilitzar a l’oposició.

Els socialistes recorden que “l’únic que ha de donar explicacions de la Sentència és Juan Puchades i el Partit Popular de Benigànim. Aquesta Sentència és el resultat d’una demanda temerària interposada per l’Ajuntament de Benigànim contra l’empresa Gerocleop, demanant-li danys i perjudicis. Les raons d’eixa demanda, no més les pot dir Juan Puchades, encara que tots pensem que tenien motivacions personals i de persecució política. El resultat d’eixa demanda que l’Ajuntament interposa, és que és el mateix Ajuntament el que resulta condemnat. Per tant l’única explicació que deu donar Puchades, és la de perquè interposa eixa demanda, i assumir les responsabilitats polítiques que es deriven d’eixa decisió, que és dimitir del seu càrrec”, conclouen.

Foto portada: Juan A. Puchades (PP), alcalde de Benigànim.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *