La portaveu del PSPV-PSOE, Lluisa Gallego, ha lamentat que l’alcalde al seu discurs de presentació de la Regina de Festes, “tinguera l’atreviment de parlar una bona estona de la importància que li dona a la joventut, mentre al mateix temps s’està aprofitant estudiants de titulacions superiors per suplir operaris d’obra i neteja que l’Ajuntament no pot contractar. Diu una cosa i fa altra ben distinta”, recordava. 

En aquest sentit, Gallego ha recordat que el consistori dirigit per Juan Antonio Puchades es va acollir al Pla de Proveïdors del Govern Central, endeutant-se per poder pagar factures que tenia pendents, una adhesió que li impedeix contractar treballadors. La portaveu apunta que “Puchades sembla que ha tingut una brillant idea per resoldre aquest problema i que demostra la seua sensibilitat amb la joventut: els joves socorristes de la piscina també han fet de netejadors i obrers ja que els ha tocar rejuntar el bas de la piscina, tasca que deurien haver fet persones enteses; i per altra banda  els estudiants de La Dipu et Beca han estat aprofitat per a tasques que no tenen absolutament res a veure amb els seus estudis”, explicava.

La portaveu socialista ha explicat que els estudiants que han obtingut la beca enguany estan cursant estudis com arquitectura, enginyeria, dret, òptica, farmàcia o magisteri, “i si bé 12 de les beques destinades a l’àrea educativa i cultural més o menys s’han adaptat a la formació dels becaris, les 8 beques restants s’han destinat a manteniment i el resultat es què molts d’estos joves han passat l’estiu agranant, netejant parcs o pintant, quan ben bé podrien haver ampliat la seua formació en funcions més vinculades als seus estudis. Els joves agafen qualsevol tipus de treball i accepten perquè la situació econòmica els obliga en molts casos, però no és de rebut que l’Ajuntament s’aprofite d’això per suplir les contractacions que la situació d’endeutament municipal impedeixen, mentre Puchades no para de dir que l’Ajuntament està bé econòmicament”, apuntava.

Lluisa Gallego recordava que a l’últim plenari abans de les Festes va demanar a l’alcalde que de cara a properes edicions, almenys es deixe un espai a la sol•licitud per a que el becari puga indicar en quina àrea de les que s’oferten vol ser asignat, “i que no siga exclusivament la comissió avaluadora la que decidisca a quina àrea va cada sol•licitant”. A  la referida sessió, i davant les evidències, Puchades va afirmar que sí, que l’ajuntament no pot contractar més personal, i com única justificació va dir que “també és important que els estudiants aprenguen a valorar el que costa mantenir net i en condicions el poble”. 

La portaveu socialista li va recordar que en les bases de la convocatòria aquest punt no està, i que els joves “esperen poder formar-se en alguna cosa que s’aprope al que estan estudiant. Si  l’alcalde vol fer entendre als joves del que costa mantenir el poble hauria de buscar uns altres mitjans i no aprofitar-se dels joves i de les beques de la Diputació d’aquesta manera”, concloïa.

Foto portada: Lluïsa Gallego, portaveu GM PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Benigànim.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *