El vi blanc sec, elaborat dins del projecte BioMoscatell, va ser presentat en la sala de l’Espai Cultural l’Abiar, repleta per veïns i amants del vi que no van voler perdre's el significatiu acte d’obertura de les primeres botelles. Un recolzament motivat pel significat dels valors abanderats pel Moraig, lligats al Poble Nou de Benitatxell, com són “la posada en valor de la cultura, la tradició vitivinícola, l'excel·lent i distintiu moscatell i la seua recuperació amb criteris de sostenibilitat mediambiental”. Així, ho va recordar el coordinador del projecte, José Manuel Bisetto, que va presentar la nova anyada del jove vi blanc sec Moraig, al costat del seu enòleg, Manu Guardiola, el regidor de Promoció Econòmica, Manolo Segarra i l'alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia.

L’alcalde va assegurar que “és un honor poder degustar, hui, aquest producte de qualitat, elaborat amb dedicació, il·lusió i la humilitat d'un grup d'agricultors locals”. Femenia va destacar que “malgrat la joventut del projecte BioMoscatell, la voluntat, l'esforç i l'estima per la cultura vitivinícola han fet possible que una representació d'agricultors haja apostat per un producte de qualitat i amb valors renovats”. En eixe sentit, l'edil Manolo Segarra “va agrair la implicació dels viticultors en el projecte, llançat pel Consistori a principis de la legislatura i que hem continuat amb orgull, i que ells han fet realitat aquestes copes de la segona anyada”.

El vi blanc sec Moraig va nàixer l'any passat dins del desenvolupament del projecte BioMoscatell –iniciat en 2012 per a la recuperació de les vinyes de moscatell local i la seua transformació en un cultiu sense tractaments químics de síntesi i sostenible en tots els seus processos fins a arribar al consumidor. Les bones crítiques i l'acceptació de restauradors i consumidors han animat al col·lectiu a seguir amb l'elaboració d'aquest moscatell sec i a ampliar el nombre d'unitats. És per això que  Segarra va afirmar que “aquest vi en tan sols un any s'està convertint en un magnífic ambaixador del Poble Nou de Benitatxell”.

El vi blanc Moraig ha continuat despertant interès en els últims mesos per enòlegs. Per exemple el passat mes de gener quan va ser el vi convidat en la clausura de l'escola vitivinícola Tastavins a València. A més, com va recordar el coordinador del projecte BioMoscatell, José Manuel Bisetto, “el projecte ha arribat a Vitòria, Navarra, Catalunya, València o a les Illes”.

Un vi que evoca a la “Marina Alta”

En boca, el vi blanc sec de moscatell Moraig, no deixa lloc a dubtes sobre la seua procedència. L’enòleg del Moraig, Manu Guardiola, va asseverar que “en un primer contacte amb els sentits, el Moraig ja ens desperta aromes i sensacions de frescor, del sabor marí de la Marina Alta, arreplegant així les senyes d'identitat de la nostra comarca”. Guardiola va prosseguir el tast guiat descobrint “l'essència de moscatell i les notes anisades i d’arbustos autòctons de la muntanya, que junt amb una acidesa elegant són el perfecte maridatge per a arrossos típics mariners o peixos de la nostra costa”.

Els assistents van poder degustar les primera copes i es van felicitar pel resultat d'aquest vi elaborat al Poble Nou de Benitatxell. Des del projecte BioMoscatell es va explicar que el vi Moraig continuarà amb els objectius de sostenibilitat en la seua distribució pels restaurants de la Marina Alta que comparteixen amb el vi els seus valors de qualitat, tradició i innovació.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *