Reunits en l’ajuntament per un costat els representants locals; l’Alcalde Roberto Granero, el Vice-Alcalde i regidor de seguretat ciutadana Pepe Garrigos, Inma Penades com regidora de serveis socials i responsable de la dona e igualtat i un representant de la Policia Local, junt amb els principals representants de la Subdelegació de Govern, com els Subdelegats; Juan Carlos Valderrama, MªAngeles Merino, José García Pardo. I el Tinent de la Companyia de la Guàrdia Civil, Eusebio Marin Ibáñez i el Subinspector de la Unitat del Cos Nacional de la Policia adscrita a la Comunitat de València Carlos Ordóñez Fernández, com a representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Van tractar temes de seguretat en el municipi, posant en comú dades de delinqüència i procediments de col·laboració entre forces.

Les juntes locals de seguretat són una ferramenta fonamental per a la coordinació entre forces de seguretat de l’Estat i els cossos de Policia Local. La cita va comptar amb la presència dels principals representants de la Subdelegació de Govern i els cossos de seguretat com la compañía de la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de la Policia i Policia local. Es van revisar i van programarn la coordinació entre forces de seguretat per a poder desenvolupar el treball diari i garantir la seguretat ciutadana del municipi.

La constitució de la junta s’emmarcava dins de l’estratègia del govern i del treball del Vice- Alcalde i regidor de seguretat ciutadana Pepe Garrigos l’objectiu de la qual pretén reforçar la prevenció en matèria de seguretat ciutadana a nivell local, atallar el vandalisme, coordinar i garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de gènere. Les propostes de l’edil es basen en reforçar les zones sensibles del municipi, incrementar la vigilància nocturna i augmentar la coordinació entre els dispositius de la Guàrdia Civil i la Policia Local per a aconseguir una major efectivitat.

En l’orde del dia es va fer lectura i es va aprovar l’acta 12 de desembre 2014. Es van analitzar i van estudiar les dades de delinqüència en el poble i es van aprovar les formes i procediments concrets de col·laboració entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat: Guàrdia Civil i Policia Local del municipi, a fi de garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de genere. Així mateix, es van tractar temes com els Plans Operatius Funcionals posats en marxa pels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat dirigits a la prevenció i millora de la seguretat ciutadana i situació del Municipi en l’àmbit de la Seguretat Viària Urbana, per a acabar la junta amb una ronda de precs i preguntes.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *