Ha continuat: “ 10 anys és el camí d’aquest programa i any a any la Mancomunitat aposta per esta iniciativa turística per tal d’oferir una oferta complementaria suggerent i cridanera per a tots els visitants que s’apropen al nostre territori”.

El president ha indicat: “el darrer cap de setmana va començar el programa d’Obrim les portes de la Vall amb força pels municipis d’Ontinyent i Montitxelvo baix el tema “personatges il·lustres i destacats de la comarca”,” ha afegit: “ hem realitzat dos rutes però ens queden 20 per descobrir”.

El passat dissabte 16 de febrer de 2013 es va encetar el programa Obrim les portes de la Vall al municipi d’Ontinyent amb la ruta Nobles i il·lustres d’Ontinyent. El recorregut es va iniciar a la plaça de la Concepció, va continuar pel carrer Major, arteria principal de la població durant els segles XVIII i XIX, on es van poder observar les façanes de les cases senyorials i pairals dels més il·lustres i destacats personatges d’Ontinyent.

Al llarg del recorregut es van descobrir personalitats com el cèlebre compositor Josep Melcior Gomis, el magistrat Miguel Osca, els barons de Santa Bàrbara, l’eminent polític Lluís Maians o els comtes de Torrefiel, entre altres.

Al final de l’itinerari, i deixant a banda les famílies més aristòcrates d’aquella època, els turistes van visitar l’espai cultural de la Fundació Salvador Mollà (El Filaner), on es troba l’obra pictòrica de l’estrafolari i controvertit personatge Josep M. Bartolomé, més conegut com "Manduca".

El passat diumenge 17 de febrer de 2013, a les 10:30 hores, es van concentrar a l’Ajuntament de Montitxelvo un gran nombre de persones per tal de realitzar la ruta de Joan Climent: paratges i poemes”. L’itinerari va consistir en la visita al casc antic, la pujada a l’Era, la baixada al Ravalet, l’arcada, el riu rau -on es va explicar el procés de la pansa- i finalment la pujada a l’ermita. Durant el recorregut els visitants va gaudir de la vida i obra de Joan Climent . 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *