Esta pujada, sumada a l’augment del 20% aprovat en setembre de 2011, provoca l’encariment del 31% en la quota de la guarderia municipal de La Pobla en poc menys d’un any.

Les dos pujades, aprovades en un termini de temps tan curt, suposen l’augment de la quota mensual en 26 € per cada xiquet. Per posar un exemple, una família monoparental amb dos fills, amb un salari mínim interprofessional d’uns 600 €, haurà de destinar més de la meitat del sou (uns 323.36 euros al mes) per poder anar a treballar i deixar els menors en l’escola.

La portaveu socialista, Neus Garrigues, vol denunciar que Rafael Soler empre la paraula “dèficit” per a justificar este augment. Per als socialistes, “l’educació és una inversió i no un dèficit i ens preocupa molt el futur de la nostra guarderia”. El Grup Municipal Socialista se sent impotent davant el deteriorament que estan patint els serveis públics de La Pobla i lamenta que l’augment de les taxes siga el primer recurs del Partit Popular per a fer front a esta crisi.  

D’altra banda, la portaveu del Grup Municipal Socialista denuncia que l’alcalde, Rafael Soler, li negara el torn de paraula durant el debat plenari, en contra de l’opinió del Secretari municipal. També, durant la Comissió celebrada abans del Ple, l’alcalde es va negar a lliurar la informació sol·licitada el passat 6 de juliol pel Grup Municipal Socialista sobre aquesta taxa, en concret, l’import de la quota mensual dels darrers 5 anys i la quantitat subvencionada per la Generalitat Valenciana.

Durant el Plenari, l’alcalde de La Pobla va reconèixer que cap dels documents presentats al Ple, ni la memòria justificativa ni tampoc la proposta de l’alcaldia de pujada de la taxa, estaven signats per ell, així que el Grup Municipal Socialista no sap si aquest fet tindrà alguna repercussió legal de cara a l’aprovació definitiva de la nova taxa. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *