Una de les activitats programades va ser l’exposició etnogràfica sobre el segle XIX, a partir de materials de l’època cedits per la col·lecció privada de Marcial Martínez de Canals, de l’Associació Napoleònica Valenciana i pel Comitè d’Agermanent d’Albaida-Ruelle sur Touvre.

Entre els materials destaca la col·lecció de vestimentes i uniformes de l’època, armament de foc del segle XIX com fusells, carabines i trabucs, a més de banderins, tambors, forques, destrals, meloneres, etc, així com un “caldero de ranxo” de l’exèrcit napoleònic datat en 1812.

L’exposició situada en la sala del Llavador del Museu de les Artesanies d’Atzeneta d’Albaida, de recent creació i dedicat al mont de l’espart i al de les campanes.

En l’organització d’aquesta commemoració han participat els Ajuntaments d’Albaida, Atzeneta d’Albaida, Carrícola, Otos, Bèlgida i el Palomar, i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. A més, el Centre de Professors (CEFIRE) d’Ontinyent va inclourer dins la seua programació per als docents el cicle de conferències previstes als actes commemoratius.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *