El ple d’Agullent va acordar dilluns per unanimitat denominar la nova sala-auditori de la Casa de la Cultura amb el nom del músic agullentí José María Bru i Casanova. Qui ha estat fundador i impulsor de l’Escola de Música d’Agullent Amancio Amorós Sirvent (1984) i drirector de l’Agrupació Musical d’Agullent durant els anys 1981 i 1984-1991.

Tot i que Bru té una extraordinària trajectòria musical, que l’ha fet mereixedor de nombrosos premis internacionals i que ha suposat que les seues obres hagen estat interpretades arreu d’Europa, l’Ajuntament d’Agullent ha basat esta proposta en el seu treball altruïsta al poble. “La seua trajectòria constitueix une xemple immillorable del treball desinteressat i constant per al cultura del nostre poble, treball que, a l’àmbit musical ha donat coma  fruit més destacable la creació i desenvolupament de l’Escola de Música Amancio Amorós”, comenta l’alcalde, Jesús Pla. “Un espai educatiu on s’han format i es formen les noves generacions de músics agullentins, esdevenint la mes ferma garantia per al futur de la seua institució matriu, l’Agrupació Musical d’Agullent, a la consolidació i modernització de la qual ha contribuït de manera cabdal la tasca desenvolupada per este músic agullentí”.

La proposta de la denominació de la nova sala-auditori va ser presentada per l’alcaldia al ple d’ahir, i ratificada amb els vots a favor dels membres de tots els grups polítics presents al ple, BLOC, PSOE, i PP. Segons el projecte, està previst que l’auditori quede enllestit a principis d’any. La instal•lació tindrà una cabuda de 240 butaques.

Tot i que la denominació de l’auditori va ser aprovada ahir oficialment, es té previst coincidint amb la inauguració d’estes instal•lacions fer un acte públic de reconeixement a Bru. “La figura d’en José Maria Bru i Casanova connecta la tradició més popular i autodidacta dels músics de banda agullentins amb la formació rigorosa, acadèmica i professionalitzada dels nostres intèrprets actuals. La seua visió de futur i el seu caràcter emprenedor van possibilitar que la banda, mitjançant la creació de l’escola de música, caminara cap a la qualitat musical que té actualment”, remarca Eduard Pínter, regidor de Cultura.

José Maria Bru inicià els seus estudis al Centre Musical Josep Melcior Gomis d’Ontinyent i proseguí la seua formació musical al Conservatori Superior de Música de València, i posteriorment a l’Escola de Composició i Creació d’Alcoi. Ha obtés nombrosos premis interancionals, i l’any 2008 publicà el monogràfic Acroama de música de càmera.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *