Per a afrontar el desafiament el grup utilitzarà un robot tipus Baxter (http://www.rethinkrobotics.com/baxter/), que és l'última adquisició del laboratori. El Baxter és un robot equipat amb dos braços manipuladors, càmeres i ultrasons, creat per a funcionar en presència d'éssers humans. Per a facilitar el treball, els investigadors del grup ho han modificat, creant manipuladors més adequats per a la tasca i kinects per a poder observar els objectes en tres dimensions.

El Laboratori d'Intel·ligència Robòtica de la Universitat Jaume I agrupa a investigadors que comparteixen un interès comú pel raonament espacial, la manipulació, la percepció i el moviment en el marc dels sistemes robòtics, mantenint sempre un punt de vista aplicat.

Aquest desafiament s'adapta bé a les característiques del grup, atès que des del principi el seu focus ha estat en la manipulació cognitiva per mitjà de la coordinació sensomotora de braços robots, mans i sistemes de percepció. El laboratori ha participat en diversos projectes internacionals i alguns dels seus sistemes de manipulació perceptual han tingut un impacte considerable, com l'UJI Librarian Robot, l'UJI On-line Robot o l'UJI Service Robot.

Encara que existeix un premi monetari per al guanyador, la finalitat de la competició és promocionar la robòtica i tot el programari produït dins del marc d'aquest desafiament passarà a ser d'accés lliure quan acabe la competició i estarà a la disposició de tots els possibles investigadors o usuaris. El grup està interessat en la possibilitat de comparar el seu treball directament amb altres investigadors ja que en aquesta competició s’enfrontaran a alguns dels millors grups de robòtica del món com el Team MIT o el Berkeley-Picker.

Cinc membres del grup Robotic Intelligence Laboratory (http://robinlab.uji.es/) de l’UJI es troben a Seattle (EUA) per a participar en la primera edició del Amazon Picking Challenge, un desafiament que ha sigut convocat com a part del congrés ICRA 2015 i que organitza la coneguda companyia Amazon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *