La jornada començarà a les 10.30 h. a l’avinguda de València. Amb un ball popular de danses tradicional acompanyats per la música i el cant de la rondalla. Fins al migdia, grups vinguts d’altre pobles, així com els veïns i veïnes que s’animen podran unir-se al rotgle. Al migdia, hi haurà dinar popular organitzat pel Grup de Danses. Ja per la vesprada (16.30 h.), recuperades les forces, l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra” tancarà la jornada. Una veu que recordarà els cants més tradicionals i lligats a la tradició oral valenciana.

Des del Grup de Danses es recorda que els interessats en participar en el dinar popular, hauràn d’inscriure’s prèviament (a la Peixateria del Mercat o al correu electrònic morrofalqui@hotmail.es). El dinar inclou entrepà, beguda i un dolçet de cortesia .

El Morro Falquí és una associació poblera que està dinamitzant i recollint la tradició de les danses populars valencianes al municipi. Tot i la jove trajectòria, amb les seues activitats divulguen el poble al seu esforç i a la seua il·lusió per recuperar aquest aspecte cultural i cobrir un buit en l’associacionisme que fins la seua creació existia. Així, des del Grup de Danses Morro Falquí es mostren “satisfets per la resposta que estan tenint els nostres veïns”. En les últimes actuacions, “han participat xiquets del poble, adults que no formen part de l’associació i l’any passat vam tenir una important assistència de veïns en la primera diada de danses que ens ha animat a organitzar aquesta”.

Tant el Grup com la regidora de Cultura, Sílvia Mayans, han volgut “animar els poblers i pobleres a tornar a eixir el carrer i fer un dia de festa amb nosaltres i amb l’ambient d’alegria que solen caracteritzar-se les nostres actuacions”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *