Aquesta comissió té com a finalitat principal la col·laboració entre els cossos de seguretat i les administracions implicades en actuacions front a la violència de gènere i domèstica en el municipi; així com el seguiment a les víctimes i la prevenció en tots els àmbits socials.

A la sessió constituent han estat present representants de la Guàrdia Civil, la Policia Local, la responsable dels departaments municipals de la Dona i de Serveis Socials, la cap de la unitat de violència domèstica de la Subdelegació del Govern en Alacant, Carmen Calzado, l’alcalde, Josep Femenia, i el regidor de Serveis Socials, Manolo Segarra. 

Segons han remarcat els representants de la Mesa, aquesta suposarà una eina per potenciar una major col·laboració entre els cossos de seguretat, que fins ara ja han realitzat una important tasca sobre aquesta matèria social. Durant la reunió s’ha fet una primera anàlisi de treball per a contextualitzar els objectius a curt i llarg termini.

Entre aquests, la Policia Lcoal ha oferit un avanç del manual de coordinació local, que està redactant l’equip intern de treball format per agents de la Policia Local i la tècnica de serveis socials municipal.

Cal recordar que aquesta constitució és conseqüència de la formalització de la Junta de Seguretat Local i l’adhesió al protocol  en matèria de violència de gènere de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, fa prop d’un mes. Amb la constitució  de la Mesa es dóna un pas endavant per a concretar sobre la problemàtica local.

L’alcalde Josep Femenia, ha manifestat la total disponibilitat de l’Equip de Govern per a prioritzar l’atenció a aquest tipus de violència per causes de gènere. Tanmateix, el primer edil s’ha referit a la voluntat de dotar de recursos els professionals i apostar per iniciatives de conscienciació i educació cívica, que facen possible la desparició d’aquestos casos en la nostra societat. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *