La primera resposta és mel, està clar, tot seguit ens venen al cap la resta de productes del eixam, polen, gelea reial, cera verge, propolis i, fins i tot, el verí, producte que es emprat per la medicina per a guarir diferents malalties del sistema nerviós i locomotor.

Eixa és la primera resposta, però no la única. Des del día 11 d’octubre, la empresa valenciana Mieles Sala Higón, amb seu a Turís, ficarà en marxa el Centre Apícola Valencià, de tal manera que els grups escolars i associacions de tota classe, podran conèixer sense cap tipus de perill cóm treballen, es comuniquen i contribueixen a millorar el medi ambient un del insectes més prolífics i tafaners de la natura.

El Coordinador del Centre Apícola i director de la Fira Valenciana de la Mel, Carles Galletero, assegura que amb esta iniciativa "xiquets i majors podran fer una aproximació didàctica, a la vegada que divertida, al món de l’apicultura. Només volem que els pique la curiositat, per això, hem dissenyat estes vitrines de protecció, a la vegada que hem establit una àrea expositiva amb més de 90 metres quadrats de panells i una aula audiovisual amb moltes sorpreses".

La activitat tindrà lloc al magatzem de la empresa Mieles Sala Higón, motiu pel qual els visitants podran visitar tot el procés de elaboració de la mel, des de que arriba en bidons fins que s’expedeix en pots de vidre aptes per al consum.

Es tracta del primer pas per a la posada en marxa de la "Ruta Valenciana de la Mel", un itinerari que pretén mostrar tota la riquesa productiva i paisatgística que esdevé de l’apicultura, i què s’acabarà d’arrodonir amb la posada en marxa del Museu Valencià de la Mel, a Montroi, l’any vinent. Del 9 al 11 de novembre, es durà a terme a Montroi, la Fira Valenciana de la Mel, com és habitual fa disset anys.

OBJECTE: Presentació de la Casa de les Abelles.

Lloc: Empresa Mieles Sala Higón, S.L, Turís.

Hora, 12:00 hores.

Día: 11-10-2012.

Més informació: www.centreapicolavalencia.com 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *