El dimecres ja estaba tot cremat

El grup municipal del Bloc a l’Ajuntament de Barxeta critica la manca de mitjans aeris en l’extinció de l’incendi que es va originar el dimarts passat al voltant de les sis de la vesprada al terme municipal de Rafelguaraf i que ràpidament es va estendre al de Barxeta. Des de les sis de la vesprada fins les nou de la nit, en tan sols tres hores, el foc va arrasar tota la serra nord de Barxeta, amb els disseminats de la zona del Rabosero, la Solana i la Judia, inclosos.

En tot aquest temps i davant la impotència del veïns que observaven amb temor i ràbia l’incendi, cap medi aeri va intervindre en l’extinció, malgrat haver-hi un bassal molt prop a la zona, mentrestant, el foc anava cremant al seu antull el caramull del Mig-Almud, el barranc d’Alzira, les llomes de la Barcella, la Penyarroja i atemoria als residents de la zona del Rabosero, La Solana i La Judia que lluitaven perquè no s’apropara el foc a les seues vivendes.

També cal dir que al perímetre de l’incendi, si hi van acudir ràpidament unitats de les brigades forestal d’Imelsa, guàrdia civil i algun que altre camió de bombers i per suposat, la policia local de Barxeta, entre tots, entossudits en la tasca de regular el trànsit, evacuar als residents dels disseminats i controlar que no s’apropara el foc.

A eixes mateixes hores, l’alcaldessa de Simat de la Valldigna també es queixava de la manca de mitjans aeris per tal d’apagar un front que hi havia reviscolat de l’incendi originat el dia anterior. On estaven aleshores les unitats i mitjans aeris i terrestres disponibles?

En canvi, a primeres hores del matí del dimecres i una vegada el foc ja havia consumit tot el que calia, la presència d’helicòpters, avionetes, avions, efectius de la Unitat Militar d’Emergències i de les Brigades d’Emergència de la Generalitat i bombers, va ser constant durant tota la jornada. Fins i tot el Conseller de Governació Serafin Castellanos, màxim responsable de la lluita contra els incendis forestals, va celebrar una roda de premsa al mateix saló d’actes de l’Ajuntament de Barxeta per als nombrosos mitjans informatius que s’havien desplaçat al poble.

Enric Morera, síndic del Grup Parlamentari Compromís, sol•licitarà amb caràcter d’urgència la compareixença del Conseller de Governació Serafin Castellanos “perquè done explicacions dels serveis de prevenció i vigilància contra incendis, així com dels efectius humans i materials que es disposen”. Un silenci ensordidor recorre a hores d’ara la negra i abrasada serra de Barxeta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *