Després de més de 300 partides, el passat cap de setmana, 23 i 24 de juny, va arribar l’hora de conèixer els guanyadors de les set categories del 9é Campionat de raspall de primavera organitzat per la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida. La fase final va tenir lloc al carrer de la Pilota de Bèlgida i va comptar amb la presència del president de l’entitat, Filiberto Tortosa; de l’alcalde i del regidor d’Esports de la localitat amfitriona, Diego Ibáñez i Miguel Ángel Ferrero, i de representants d’altres poblacions participants com Castelló de Rugat, Dani Bataller; el Genovés, Emili Llopis i Rosendo Pastor; Llutxent, Federico Canet; Otos, Emili Mira; Quatretonda, José Luis Oltra i Justo Oltra, i Rugat, Jordi Escrivà. A més, desenes d’aficionats van seguir els diferents encontres que també estigueren amenitzats pel so de la dolçaina i del tabal.

Els encarregats d’obrir foc van ser els alevins de Castelló de Rugat i de Llutxent amb victòria per 30-20 per als primers. A continuació, els infantils de Bèlgida s’imposaren als de Llutxent per 30-10 i els cadets de Cocentaina als de Montaverner per 40-30. La vesprada de dissabte va deparar l’enfrontament de benjamins entre Castelló de Rugat i el Genovès amb un resultat de 25-15 i la final de quarta categoria entre Planes i Bèlgida amb un 20-40 per als de la Vall d’Albaida. Diumenge va ser el torn de les dos principals modalitats (3a i 2a) amb les victòries d’Otos i de Bèlgida sobre dos conjunts de Quatretonda per 40-20 i 40-25, respectivament.

Amb el posterior lliurament de trofeus finalitzava un campionat que des de març ha comptat amb la participació d’uns 350 jugadors procedents de 22 localitats diferents tant de la comarca com de la Costera, el Comtat i l’Alcoià “perquè els campionats de pilota de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida estan oberts a tots els amants del nostre esport més autòcton”, segons el seu president, Filiberto Tortosa. A més, el màxim dirigent de l’entitat aposta “per l’esport com un vertebrador imprescindible dels nostres pobles” i destaca que “si vam començar el 2004 amb 15 localitats, els últims tres anys pràcticament hem duplicat esta xifra”. Finalment, Tortosa també subratlla la importància d’aquest torneig “perquè fomenta la pràctica de la pilota entre els més menuts i permet conèixer els nostres millors pilotaris”.

Resultats

Aleví > Castelló de Rugat 30 – Llutxent 20

Infantil > Bèlgida 30 – Llutxent 10

Cadet > Cocentaina 40 – Montaverner 30

Benjamí > Castelló de Rugat 25 – el Genovés 15

4a categoria > Planes 20 – Bèlgida 40

3a categoria > Otos 40 – Quatretonda 20

2a categoria > Bèlgida 40 – Quatretonda 25 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *