La novetat d’aquest any és que en contractar les bandes de música posaren una condició (innegociable), que els regidors de Compromís no havien de tocar en cap d’elles. Però es dóna la casualitat que a les dues bandes hi ha regidors de Compromís; a la Primitiva pertany com a membre Pedro Luis Gil i amb la Nova col·labora habitualment Sergi Martí, ambdós membres i regidors de Compromís, que es van haver d’abstenir de tocar en cap dels actes de festes per no castigar els seus companys.

Pareix ser que les queixes venen perquè els regidors de Compromís censurats havien expressat la seua “animadversió cap a la Comparsa”,  informació incorrecta del tot, perquè l’única vegada que s’ha parlat a l’Ajuntament sobre el tema de la Comparsa va ser un dia en què en el torn de precs i preguntes el portaveu de Compromís va demanar que es controlara l’ús que fa qualsevol organització de la Sala Multiusos del l’Ajuntament, concretament es va posar l’exemple de la dita Comparsa, que en festes ocupa aquest local.

Compromís no s’ha mostrat mai en contra d’aquesta pràctica, però sí que ha denunciat l’abús que se’n fa: accedint a la primera planta on estan les oficines municipals, tapant l’escut del poble al rodabalcons que s’instal·la en aquestes dates,  s’han vist  (i fotografiat) una fregona per damunt d’aquest balcó i s’ha utilitzat el sistema de megafonia municipal per a “gastar-se bromes” entre ells.

Tots aquests retrets dels regidors de Compromís responen a un afany per dignificar la imatge pública que dóna l’edifici consistorial, sobre tot en festes. També ho fan en resposta als comentaris, crítiques i propostes que reben per una part de la gent del poble amb l’esperança de què, si no poden influir, al menys transmetre l’ opinió de molts veïns i veïnes del Palomar. Recordem que com a grup de l’oposició, la seua tasca és la de controlar i vetlar per a què les accions del govern local siguen adients i correctes, al mateix temps que transmetre l’opinió de la gent a qui representen, que també necessiten, i tenen tot el dret a tindre,  una veu al Consistori.

És lamentable que uns regidors, siguen del partit que siguen, per fer ús de les seues pròpies atribucions, que una part del poble els ha donat, siguen castigats personalment, precisament per fer, simplement, allò que tenen obligació de fer. Aquesta actitud no és sols políticament incorrecta, sinó que ens recorda temps passats, concretament les actituds gens democràtiques d’aquells cacics de fa uns segles on l’amo manava i la resta a obeir o el que és el mateix, feia i desfeia al seu antull.

Naturalment, també s’entén que no tota la gent de la citada Comparsa comparteix eixa manera de pensar i actuar. I que no és partidària de mesclar la festa i la política, com així ha de ser. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *