El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha destacat “la comarca de la Vall d’Albaida, és una comarca plena d’història, cultura, festes i tradicions que sorprèn als viatgers per la seua diversitat, singularitat i majestuositat dels actes” ha continuat: “aquest cap de setmana descobrirem la plantada del xop i el ball dels pastorets de El Palomar”.

El darrer cap de setmana les rutes d’Entre Comarques ens endinsaren per la Vila d’Alzira, barri de trama irregular, carrers estrets i restes històriques, com la muralla mil•lenària (BIC) i ens recordaren el passat de la capital de la Ribera des de temps de la mítica l'Al-Gèzira àrab i els orígens de la localitat com a illa fluvial del Xúquer.

I el passat diumenge, 3 de maig, visitarem Agullent al recer dels textos d’Estellés, on descobrirem paratges d’esta bella localitat de la Vall d’Albaida. Els llavadors, el convent, l'antic molí fariner, el paratge de la Font Jordana i el fornet de la neu foren protagonistes d’esta ruta amb regust de literatura estellesiana i tradició.

Les mancomunitats de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Vall d’Albaida, amb la col•laboració dels municipis i el patrocini del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, de la Diputació de València, han organitzat per aquest cap de setmana les visites guiades a les poblacions d’Alzira i Agullent.

Dissabte 9 de maig: El Palomar (Vall d’Albaida)

A les 10:30h del matí des de la porta de l’ajuntament de El Palomar realitzarem  la ruta “Descobreix els encants d’El Palomar i la tradicional festa del xop”,inclosa dintre del programa de rutes turístiques Entre comarques 2015. Es prega inscripció prèvia a través del formulari on line. L’itinerari previst per aquesta ocasió es centra en la visita a la Sala Museogràfica d’El Palomar (Castell de Carrícola), l’església i Museu Parroquial, el casc antic fins arribar a l’ermita, el parc dels Astres, el paratge natural de la Font de Sis, desprès a la sala multiusos és servirà el refrigeri i posteriorment, vorem el ball dels pastorets a la plaça del Xop. Per la vesprada es realitzarà la plantada del xop a la localitat.

Diumenge 10 de maig: Algemesí (La Ribera Alta)

A les 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament d’Algemesí, realitzarem la ruta ‘Festa de la Mare de Déu de la Salut declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es visitaran els llocs i edificis emblemàtics d’Algemesí relacionats amb la festa: es recorrerà el centre històric i es visitarà la basílica de Sant Jaume (S. XVI), el Museu Valencià de la Festa y el recinte d’Expo Algemesí 2015.  Al Museu es podrà assistir a les exposicions permanents i la temporal dedicada a la història de la indumentària femenina des d’Egipte fins la dècada de 1980. Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Continua el turisme actiu i de multiaventura per la Vall d’Albaida, així doncs, la Mancomunitat ha preparat per a la jornada del divendres, 8 de maig, Mou-te per la Vall a El Palomar amb una himkana de la festa del xop. Per a la jornada del dissabte, 9 de maig, es completa amb la ruta Entre Comarques a El Palomar i el Mou-te per la Vall a Benigànim amb una ruta ciclo-gastronòmica on recorrerem a pedal tots els monuments més destacats del municipi amb el sabor dels productes agroalimentaris del municipi com el xocolate i l’arrop entre altres.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, ha conclòs “la comarca atresora nombrosos atractius turístics amb alt valor artístic, patrimonial, històric, festiu i gastronòmic”. “Les activitats culturals, paisatgístiques, esportives, lúdiques i d’oci que realitzem dia a dia en el programa Entre comarques i en el Mou-te per la Vall són les ambaixadores de tota la nostra la riquesa valldalbaidina”.

Activitats recomanades per: TOimprove agency, BDLC-Noticias, RBM&Management i Portal Comarcal.

PROJECTE ENTRE COMARQUES 2015: del 7 de febrer al 14 de juny de 2015.

Link del formulari d’inscripció Entre Comarques 2015 http://goo.gl/zJaiT4

PROGRAMA MOU-TE PER LA VALL: del 17 d’abril al 27 de juny.

Link Formular d’inscripció Mou-te per la Vall http://goo.gl/1oMjo6

II CICLORUTA A LA VALL D’ALBAIDA: Dia 24/05/2015

Link Formular d’inscripció https://goo.gl/lInFKg

Mancomunitats: “ESTEM PREPARANT EL DIM, DIA MUNDIAL DEL MUSEU DEL 16 AL 18 DE MAIG 2015”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *