Açò suposarà en la pràctica que no es talle l'aigua a cap de les famílies de la localitat que no puguen fer front al pagament d'este servici bàsic. Segons ha explicat el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Vicente Armengot, estes ajudes es donaran sempre a petició de la regidoria de Serveis Socials que dirigix Francesca Ortiz.

Armengot ha assenyalat que l'import màxim subvencionat serà de 10 metres cúbics al mes per família. El que excedisca eixe consum haurà de ser pagat pel client. El consum mitjà d'una unitat familiar del municipi se situa entre els 10 i els 12 m3, ha indicat l'edil. «Amb açò també pretenem fomentar actituds responsables d'estalvi», ha afegit.

La subvenció municipal comprén tots els conceptes que s'integren en la factura. Així, en un comptador de 13 mm l'import màxim subvencionat serà de 57,63 euros i 64,78 euros en el cas d'un comptador de 15 mm.

L'alcalde, Jordi Mayor, qui ha presidit el consell, ha apuntat que esta decisió s'emmarca dins de les diferents polítiques d'ajuda a les persones impulsades pel govern municipal des de l'inici de l'actual mandat.

«Vam dir que el primer per a nosaltres anaven a ser les persones i en eixa línia hem treballat garantint que tots els veïns tinguen cobertes les seues necessitats bàsiques», ha subratllat el primer edil.

Mesures d'estalvi

El fons aprovat hui es dotarà de la tarifa del clavegueram, per la qual cosa per tal de no incórrer en una pujada tarifària es reduiran els costos de manteniment de les instal·lacions municipals pel que fa al control de legionel·la, que ara passaran a ser realitzats diàriament pel consistori i no per l'empresa com succeïa anteriorment. Aigües de Cullera facilitarà els kits de mesurament i de clor i temperatura. Açò suposarà un estalvi anual de 12.800 euros. A més, es reduirà el cost del manteniment de parcs i jardins en 7.200 euros anuals per a finançar la iniciativa.

Durant els últims mesos, el govern de Cullera ha impulsat diverses iniciatives enfocades a lluitar contra els efectes de la crisi. La primera d'elles va ser l'obertura del menjador social durant l'estiu, mesura que tindrà la seua continuïtat durant els períodes vacacionals de Nadal i Setmana Santa. Després es va arribar a un acord amb els bancs per a evitar el desnonament de veïns i ara es treballa en una borsa de lloguer social. Recentment, el ple va aprovar les bases per a la creació d'una borsa d'ocupació social, pla de foment de l'ocupació entre els col·lectius més desfavorits que es dotarà amb pressupost per a 2016.

Cullera també s'ha sumat al programa de pagament de llibres de text a tots els alumnes del municipi i ha aprovat dos plans d'inversions per a garantir la continuïtat de la Residència de la Tercera Edat adaptant-la a la normativa després d'haver sigut amenaçada per una ordre de tancament durant l'anterior mandat.

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *