La trobada s'emmarca dins del restabliment del contacte entre ambdues localitats —agermanades des del 1998— després de huit anys de relacions congelades. Una delegació cullerenca visita estos dies la municipalitat de l'estat de Baixa Saxònia després que tots dos consistoris hagen decidit reprendre les activitats de l'agermanament.

Les dues màximes autoritats locals s'han compromés a un seguit d'acords que eviten una nova paralització en les seues relacions. En eixe sentit, s'anomenarà un comité bilateral que serà l'encarregat de gestionar de forma regular les activitats de l'agermanament.

Així mateix, Jever promocionarà en la seua oficina de turisme els atractius de Cullera com a destinació vacacional. La regidoria de Turisme de Cullera facilitarà a la ciutat teutona la nova guia turística de Cullera en versió alemanya, llengua a la qual s'ha traduït per primera vegada.

A més, s'explorarà la possibilitat d'organitzar un esdeveniment gastronòmic anual en ambdues ciutats que siga financerament sostenible. Mayor ha plantejat la possibilitat de recuperar la tradicional Fira de la Cervesa en el seu format inicial, patrocinada per un espònsor alemany amb ajuda municipal però sempre que es realitze fora dels mesos d'estiu. La intenció és doble: d'una banda ajudar a la desestacionalització del turisme i, per una altra, no perjudicar a l'hostaleria local.

Finançament europeu

En un altre ordre de coses, el primer edil cullerenc ha arrancat al seu col·lega de Jever el compromís d'explorar junts la possibilitat d'optar a programes amb finançament europeu per als quals es necessita el concurs de diverses localitats pertanyents a diferents països de la Unió.

Els alemanys també s'han mostrat molt interessats a incentivar intercanvis culturals i esportius i han proposat que el comité bilateral òbriga la possibilitat a impulsar les relacions comercials entre empresaris locals.

Tant Jan Edo Albers com Jordi Mayor s'han felicitat pel període de desgel que s'obri entre ambdues ciutats després que la crisi econòmica portara a Cullera a tallar tota relació amb Jever i han coincidit en la necessitat d'enfortir els llaços comuns i donar-li un nou sentit a l'agermanament perquè perdure en el temps amb resultats visibles.

Quan Mayor va accedir a l'alcaldia, Albers li va remetre una carta sol·licitant-li una trobada amb la intenció de recompondre les relacions a la qual cosa el nou alcalde de Cullera va accedir.

De fet, la premsa de Baixa Saxònia es fa àmpliament hui ressò del restabliment del contacte entre Cullera i Jever. Els mitjans alemanys posen el focus en la necessitat d'afermar l'acord per a evitar el succeït des de 2008 fins hui.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *