Per açò, el consistori acaba de presentar la seua candidatura per a rebre finançament europeu a través d'un projecte amb el qual pretén impulsar la creació d'una oferta turística capaç de cobrir les necessitats d'un potencial nou segment de demanda que a més pot contribuir a la desestacionalització de l'activitat turística.

Es tracta d'Actour, acrònim de Design of Accessible Environments in a Network of Tourist Coastal Destinations (Disseny d'Entorns Accessibles en una Xarxa de Destinacions Turístiques Costaneres), una iniciativa en la qual participen huit integrants i tres associats amb l'objectiu de compartir i estudiar metodologies innovadores per a garantir l'accés al turisme a persones amb diferents discapacitats en zones costaneres que en estos  moments compten amb polítiques estratègiques febles en eixe camp.

«El projecte aspira a millorar la diversitat amb la finalitat de fomentar un canvi de mentalitat caracteritzat per una visió de la discapacitat com un recurs per al sector turístic i no com un obstacle», segons ha explicat l'alcalde, Jordi Mayor.

A hores d'ara, encara que Cullera ja oferix alguns servicis per a facilitar el dret a les vacances a les persones amb habilitats diferents, com per exemple les platges accessibles en les quals va ser pionera a Espanya, es detecta una necessitat d'especialització per part de la indústria turística local en l'atenció al col·lectiu de discapacitats.

Els responsables municipals de la política turística entenen que una major professionalització «obriria la possibilitat de rebre a turistes pertanyents a este col·lectiu i fomentaria no solament la inclusió d'estos, sinó també la creació de nous llocs de treball».

ACTOUR planteja la realització d'una anàlisi de la situació actual del municipi i l'adaptació dels seus recursos turístics per a facilitar l'accés als mateixos a les persones amb discapacitat. A més, cerca una major implicació de tots els agents amb la implementació d'un manual de bones pràctiques i un protocol estandarditzat per a garantir un turisme accessible.

Pressupost

El pressupost total sol·licitat a la Unió Europea ascendix a 600.000 euros i en este  projecte l'Ajuntament de Cullera actuarà com a líder, és a dir, serà la institució que s'encarregarà de marcar les directrius del programa en el qual també participen l'empresa italiana Global & Local Srl, l'Agència de Desenvolupament de Goig (Malta), l'Ajuntament d'Agia (Grècia), l'Institut per a la Inserció Professional de Grups d'Interés Públic de Niça (França), l'Ajuntament de Ponza (Itàlia), l'entitat privada Casale de Giglio (Itàlia), la Universitat de València, la Universitat de l'Algarve (Portugal), l'empresa Neomarca-Desenvolupament i Innovació (Portugal) i el consistori lusità de Loulé.

La línia de finançament del projecte s'emmarca dins del programa europeu Interreg Mediterranean de la Unió Europea i la resolució definitiva sobre l'acceptació o el rebuig del mateix es produirà durant els pròxims mesos.

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *