El Primer de Maig és el Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores com a commemoració de la consecució, enguany fa 125 anys, de la jornada laboral de 8 hores. Una jornada que actualment serveix per a reivindicar els drets laborals i socials de la ciutadania en general i, especialment per la conjuntura actual, per a la joventut.

Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana consideren que és necessari el replantejament de les mesures d’ocupació que actualment està duent a terme la Generalitat Valenciana, pràcticament totes vinculades al empreniment, així com una revisió de la legislació laboral vigent que fins ara sols ha servit per a precaritzar encara més la relació de la joventut amb el mercat de treball; tot açò amb l’objectiu de garantir que els i les joves valencians puguen accedir a llocs de treball estables, de qualitat i vinculats a les seues expectatives o formació.

D'altra banda, des del començament de la crisi, se està assistint a l’exili massiu de gran quantitat de joves de la Comunitat Valenciana que després d’haver invertit, tant les seues famílies com l’Estat, una important quantitat de recursos en la seua formació, es veuen obligats a exiliar-se perquè el país no els atorga cap tipus d'oportunitat. En aquest sentit, és necessari que la Generalitat Valenciana actue perquè aquesta joventut exiliada puga reprendre les seues vides personals i professionals al seu territori.

Des del CJCV valoren com a imprescindible per al futur de la joventut i per als projectes vitals de les generacions vinents que es treballe intensament en la creació d’ocupació de qualitat i en la millora de les condicions de treball dels i les joves, per no haver de seguir parlant de generacions perdudes. Es creu firmament que la joventut valenciana no sols son el futur d´aquesta terra, son el present. I un país sense present, mai serà un país amb futur.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *