Segons ha assenyalat Garcia Latorre “els canals curts de comercialització en el sector agroalimentari són vehicles que afavoreixen la sostenibilitat socio-econòmica, mediambiental i territorial a nivell local, facilitant la relació directa entre els productors i els consumidors”.

Aquest tipus d'economia sostenible constitueix un nou repte en la cadena de distribució dels aliments, la transformació i la comercialització dels mateixos, en introduir un valor afegit als productes agrícoles i ramaders.

La crisi econòmica i sobretot la crisi en el sector agrícola-ramader, està desembocant en un constant abandó de terres i tancament d'explotacions ramaderes, que porta com a conseqüència una desaparició del món rural i un abandó per part de les persones del seu mitjà de vida.

“Aquest sector -ha afegit el diputat de COMPROMÍS- ve patint des de fa molts anys una constant pèrdua de la rendibilitat, ja que amb freqüència els preus percebuts per la venda dels seus productes, que són marcats per les grans cadenes de distribució, no cobreixen ni tan sols els costos de producció”.

Pel que fa al consumidor, actualment s'observa una demanda creixent de productes de consum alimentari diferents, com a alternativa al mercat agroalimentari globalitzat.

Per a Garcia Latorre “el consumidor es troba cada dia més conscienciat respecte als criteris de compra, demandant productes segurs, saludables, amb característiques organolèptiques adequades, com per exemple tomàquets amb sabor, respectuosos amb el medi ambient i que garantisquen un comerç just”.

“Per això des de COMPROMÍS considerem que el desenvolupament de canals curts de comercialització constitueix una alternativa real per a agricultors i ramaders, així com per als consumidors, que el Consell ha de potenciar, tota vegada que aquesta forma de comercialització comporta importants beneficis socials, econòmics i ambientals”, ha conclòs el parlamentari.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *