Una vigilància que va ser molt profitosa i que va cobrir l’abandó de l'equip de govern que ara ix de l'alcaldia».

«Recordem que des de COMPROMÍS posàrem en marxa aquest voluntariat després dels tres incendis que hi hagué en la Vallesa en juny de l'any passat. El bosc i el Parc  Natural no poden esperar perquè anem cap als mesos de calor i la vigilància ha de començar ja. La resposta ciutadana va ser molt positiva i enguany esperem que siga igual, perquè els nostres espais verds necessiten que la ciutadania es preocupe per ells».

“A més a més, també és prioritari que retorne la Unitat de Medi Ambient (UMA) de la Policia Local, que es va crear als anys 90, per a controlar abocadors il·legals, la cacera i altres assumptes, tot abans que existira com a tal el Parc Natural. Era una unitat específica, professionalitzada, amb formació forestal i mediambiental. Però de tindre cinc agents i un oficial en 2007, des de l’any passat s’han quedat només amb un agent i un oficial. Dos professionals inclosos dins de la Unitat de Vigilància Industrial i Forestal (UVIF), que vigila polígons, bosc, l’horta, ocupació de vies públiques i altres. Una reducció de plantilla que es va consumar amb l’amortització d’interins el 2011”.

“Nosaltres ja ho diguérem, i així serà, que quan Compromís estiga en l’equip de govern, la UMA tornarà a estar funcionant amb els mitjans humans i materials necessaris, com a cos especialitzat per a fer prevenció i vigilància efectiva, disuassòria i informativa en el bosc, amb personal especialitzat i format en medi ambient”.

“I evidentment, a més del nostre voluntariat i del retorn de la UMA, és urgent fer una revisió de la torre de vigilància, que porta 14 anys en la Vallesa i que no n’ha passat cap. No sabem si aquesta infraestructura pot aguantar molta pressió de l’aire, o el pes d’una persona, amb garanties. Així que abans d’instal·lar plaques solars i càmeres cal fer una revisió estructural com a pas previ a qualsevol acció a dur a terme en la torre”.

“I per arredonir les mesures de prevenció i protecció de la Vallesa i el Parc Natural, des de les Corts anem a impulsar l’elaboració del Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG) del Parc Natural del Túria, un document necessari l’elaboració del qual hem estat exigint tota la legislatura i que ara esperem que tire endavant definitivament. És fonamental, a més a més, que la protecció dels nostres espais verds estiga coordinada amb la Conselleria de Medi Ambient, i fins i tot anem a plantejar, als municipis que fiten amb el Parc, mancomunar la protecció, vigilància i prevenció d’incendis en ell”.

“Som conscients que encara no estan constituits ni els ajuntaments ni el govern autonòmic, però estem treballant contrarrellotge perquè la Vallesa i el Parc Natural han de tindre garantida la protecció i vigilància en aquesta època de l’any. D’ahi que almenys el voluntariat mediambiental de Compromís per Paterna estiga preparat per tal de començar a funcionar ja”, conclou Juanma Ramón.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *