Per a Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, “aquest augment podria parèixer una broma, després de cinc anys de pràctica congelació, sinó fóra perquè estem parlant del salari que perceben 215.000 treballadors i que serveix de referència per al salari d'altres centenars de milers. Aquest insignificant augment no permet recuperar la pèrdua de poder adquisitiu dels últims anys i no és coherent amb l'escenari de recuperació de l'economia espanyola que promulga el Govern.”

I això al mateix temps que Mariano Rajoy anunciava la recuperació de l'economia espanyola. O siga que mentre el creixement de l’economia ha estat pròxim al 3,2% del PIB per a l'any que conclou, el salari mínim només augmentarà un 1%.  

El SMI -de 655’20 euros al mes, 2'73 euros per hora o 21'84 euros per dia- s'ha convertit en un dels instruments principals per combatre la pobresa laboral i la desigualtat en molts països del món perquè la seua funció és la de protegir a les persones assalariades amb feines més precàries i per tant amb majors dificultats per negociar les seues condicions de treball.  

La Carta Social Europea, subscrita per Espanya, marca com a objectiu que el Salari Mínim siga el 60% del salari mitjà net, el que equival en el cas espanyol a un SMI per damunt dels 900 euros, o siga 245 euros superior a l’actual.

Pel que fa a l’augment de pensions, aquest serà per al 2016 d’un 0,25%, com imposa la reforma de pensions que, com a conseqüència de les condicions imposades a Espanya pel rescat internacional del nostre sector financer i, amb això, de la nostra economia, va aprovar el Govern del PP i que suposa, de fet, que aquesta revalorització de pensions del 0,25% anual, es mantindrà durant molts anys. Amb això, el balanç de la revaloració de pensions durant la crisi, és de pèrdua de poder adquisitiu per a 3 de cada 4 pensionistes.

La moció proposada per Compromís i que es va aprovar amb l’abstenció del PP manifesta el rebuig de la corporació per l’escàs augment del salari mínim interprofessional així com per l’augment de tan sols el 0’25% de les pensions.

Igualment l’Ajuntament insta al Govern de l’Estat a que el SMI s'acoste al 60% del salari mitjà net. En concret incrementar-lo, en sintonia amb les peticions dels sindicats, perquè al gener de 2016 arribe als 720 euros i al gener de 2017 als 800 euros.

Finalment s’exigeix la recuperació del consens al voltant del Pacte de Toledo, abordant noves fórmules de revaloració de pensions que permeten mantenir el seu poder adquisitiu al llarg de la vida del pensionista, alhora que s'aborden reformes estructurals del sistema de pensions per garantir els ingressos necessaris per mantenir el compromís de solidaritat intergeneracional que està a la base del nostre sistema de Seguretat Social.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *