Compromís demana que cessen les retallades en els programes d’assistència a les víctimes i un vertader compromís política per a l’adopció de mesures reals i dotades pressupostàriament.

Davant la celebració el diumenge 25 de novembre de Dia Internacional contra la Violència de Gènere Compromís per l’Alcúdia exigeix que cessen les retallades en els programes d’assistència a les víctimes amb la reobertura de les Oficines d’Ajuda a Víctimes del Delicte tancades, entre elles la de Sueca i la de Carlet.

Igualment exigeix als governs central i autonòmic un veritable compromís polític per a promoure la prevenció de la violència des de l’educació i l’adopció de mesures reals i dotades pressupostàriament per a combatre la violència contra les dones en totes les seues formes i manifestacions.

La moció presentada per Compromís per l’Alcúdia demana a nivell local la potenciació del Consell Municipal de la Dona, recentment constituït, així com la creació d’un apartat específic sobre la Violència de Gènere a la plana web de l’Ajuntament.

Per a Compromís per l’Alcúdia, cal trencar el silenci davant les víctimes mortals, assassinats als quals sembla que la societat s’ha acostumat i que són invisibles per als mitjans de comunicació, que en el millor dels casos dediquen tan sols uns minuts a la notícia. Una violència que des de l’any 1999 ha acabat amb la vida de 877 dones.

Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, denuncia l’impacte de gènere de les retallades en els PGE elaborats pel Govern del PP para 2013, que en polítiques d’igualtat entre dones i homes es redueix el 24,1% i en la lluita contra la violència de gènere un 6,8%. Així mateix, denuncia la forta retallada als pressupostos autonòmics; l’eliminació d’organismes d’igualtat en diferents CCAA; la supressió de centres i cases d’acolliment, així com una menor atenció en els processos de suport i acompanyament a les víctimes de la violència de gènere.

Per a Compromís per l’Alcúdia és impensable un Estat democràtic si no s’eradiquen les violències i discriminacions que són objecte les dones. Per això cal exigir als governs central i autonòmic un veritable compromís polític per a promoure la prevenció de la violència des de l’educació i l’adopció de mesures reals i dotades pressupostàriament per a combatre la violència contra les dones en totes les seues formes i manifestacions.  Igualment cal exigir l’aplicació i desenvolupament de la Ley Integral de Medidas Contra la Violencia de Género. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *