En maig del 2013, més de 300 veïns procedents de 10 municipis de la Vall d’Albaida, van participar en una concentració ciutadana front al Centre de Salut de Castelló de Rugat a la qual es reclamava la no supressió de l’ambulància del Suport Vital Bàsic (SVB) del municipi. Aquesta ambulància venia prestant serveis a les localitats de Benicolet, Terrateig, Montitxelvo, Rugat, Aielo de Rugat, Ràfol de Salem, Salem, Beniatjar, Otos i Castelló de Rugat.

Les retallades en sanitat anaven a condemnar a deixar aproximadament 6.000 habitants dels diferents pobles sense un servei bàsic d’ambulància pròxim.

Gràcies a la pressió social, la conselleria de sanitat va optar finalment per la supressió parcial del servei perquè sols funcionara en hores reduïdes. Però mai va arribar la recuperació total. Actualment i des d’aleshores, l’ambulància sols està present 5 hores a la localitat.

El regidor de Compromís a Castelló de Rugat, Damián Martínez, ha remarcat la seua insuficiència i assegurava: “Una persona que té una urgència hospitalària no pot esperar o triar l’hora a la qual va a necessitar un trasllat de la rapidesa del qual pot dependre fins i tot la seua vida”. És per això que la coalició ha decidit elevar a les Corts i preguntar al Consell per la seua recuperació per a millorar la qualitat del servei. A més, afirmen: “Estarem disposats a anar on faça falta per millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes”.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *