Els 38 documentals presentats al Premi MON•DOC suposen una participació tres vegades superior a la que va tenir el mateix premi l’any 2013, on només participaren documentals de producció valenciana. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montaverner, organitzador de la Mostra, es mostren molt satisfets, tant per l’alta participació com pel nivell i qualitat dels documentals presentats.

Amb la presència en l’acte inaugural d’En José Luis Moreno, Director General de Culturarts-IVAC, i de Na Pilar Albert, Directora General d’Acció Social, en representació de la Generalitat Valenciana, així com del diputat d’economia i hisenda de la Diputació de València, Máximo Caturla, a més d’altres autoritats tant comarcals com locals.

La Mostra projectarà un total de 12 documentals a concurs, 6 llargmetratgess i 6 curtmetratges, que optaran al Premi MON•DOC en ambdues categories, així com al Premi del Públic. A més durant la gala d’ahir, i fora de concurs, es va projectar el documental A 20 pasos de la fama, del director Morgan Neville i premiat amb l’Òscar 2014 a Millor Documental.

Dissabte 25 es donaran a conèixer i s’entregaran els premis als guanyadors durant la gala de clausura, després de la qual es tornaran a projectar els dos documentals guardonats amb els Premis MON•DOC.

La Mostra acull la segona edició del Premi MON•DOC

Del 18 al 25 d’octubre Montaverner acull una nova edició de MON•DOC. La programació publicada a la web del festival inclou un total de 13 documentals.

Del diumenge 19 al divendres 24 es projectaran els documentals finalistes del Premi MON•DOC, certamen que enguany va ampliar la participació a documentals de producció nacional. Del total de 38 documentals presentats a concurs entre les dues categories, llargs i curts, s’han seleccionat 12  finalistes, sis per categoria. Entre els documentals participants hi ha molta varietat, tant per la seua procedència com per la temàtica sobre la qual parlen.

Els Premis MON•DOC són concedits per dos jurats especialitzats, formats per gent del món del documental i l’audiovisual. A més estos documentals també optaran al Premi del Públic, atorgat mitjançant les votacions que els espectadors de cada documental faran en finalitzar la projecció amb les paperetes preparades a tal fi. Els guanyadors de tots tres premis es donaran a conèixer durant la gala de clausura del festival que tindrà lloc el dissabte 25 d’octubre.

Tota la programació de MON•DOC es pot consultar a la web: http://montdoc.blogspot.com.es

Mostra recomanada per: Toimprove agency, BDLC-Noticias i Portal Comarcal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *