La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col.laboració dels municipis de la comarca, han organitzat, per quint any consecutiu, el programa de Senderisme a la Vall d’Albaida 2012.

Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Per al president de l’ entitat, Filiberto Tortosa, es tracta de un programa que “agrupa tots els atractius de la comarca on es fusiona la natura, la cultura, l’esport i el germanor dels participants”. Així mateix, ha indicat, que “el senderisme i la gastronomia son una combinació perfecta per als amants de la natura i la cuina tradicional “qualsevol participant pot enllaçar el programa de senderisme amb la ruta de tapes de la Vall d’Albaida”.

De la mateixa forma s’ha pronunciat el conseller de Turisme, Juan Puchades i ha afegit: “nombroses son les actuacions que portem a terme des del departament de turisme com el senderisme, les tapes, etc, a més a més, aquest cap de setmana el departament de Turisme estarà present en la 7 ª Fira de la Pobla del Duc on promocionarà tant el programa de senderisme com tots els atractius que ens atresoren”.

Beniatjar

El passat dissabte 29 de setembre, es varen donar cita a l’Ajuntament de Beniatjar senderistes arribats de la comarca de la vall d’Albaida i comarques veïnes, per tal de realitzar la ruta per la serra del Benicadell. A l’arribada els participants van ser obsequiats amb la guia de senderisme per part de la Mancomunitat de Municipis. El consistori  també va obsequiar als participants amb un refresc energètic i un plàtan per al recorregut. La ruta es va iniciar des de l’ajuntament de Beniatjar en direcció a la casa de Peñalva, pel camí del Cid. Des d’allí, van agafar una senda fins les Fontetes, i des d’estes fins la Casa dels Guardes o Les Planisses, on van parar per descansar i esmorzar. El recorregut va continuar per la pista forestal fins al final de la ruta del Mingo. Després van realitzar una ruta en sentit a Beniatjar, per tal de tornar a les Fontetes on van baixar per la senda  fins arribar al poble de nou.

Ràfol de Salem

El passat diumenge 30 de setembre, a les 9h del matí, l’Ajuntament de El Ràfol de Salem va acollir un nombrós grup procedent de diferents racons de la nostra geografia, amb el propòsit de participar en la ruta pels paratges i Ombria del Benicadell. Tots els senderistes van rebre la guia de senderisme editada recentment per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i un fullet de la ruta per part del consistori. L’itinerari va començar des de l’ajuntament de El Ràfol de Salem en direcció a la font d’Elca. Després van agafar la senda que els va conduir cap al portet i van enllaçar amb el sender PR CV 213 que recorre l’Ombria del Benicadell fins arribar a les fontetes. Van pujar a la casa Forestal les Planisses on van esmorzar, seguidament van baixar per la senda fins arribar a l’ermita San Blai. La ruta va finalitzar amb un refrigeri per els participants.

Curs de turisme: Blog i e-mail marketing

El president de la Mancomunitat ha indicat: “un total de 20 persones van assistir al curs de Blog i e-mail marketing” organitzat per la Mancomunitat i el CDT de València, on van aprendre a crear el seu propi blog, així com, a fer servir totes les ferraments on line amb la finalitat de promocionar, comunicar i vendre tant els productes com serveis” Tortosa ha indicat: “estem apostant tant per les activitats turístiques com per la formació”, “son dos vies fonamental per a la professionalització del sector”. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *