En el plenari ordinari de 27 de setembre, li se va aconsellar al regidor de Fira i Festes que, després de les nombroses errades detectades en la Fira de Setembre, allò que caldria fer seria una Comissió Informativa amb tots els grups de l’oposició per a valorar els resultats des de tots els punts de vista, i no sols el d’ell, partidista i particular. D’esta manera, aconseguiríem, de cara al futur, Fires més completes.

Nosaltres, no obstant, després d’una assemblea de Gent de Canals realitzada dos dies abans del plenari, ja teníem eixes valoracions, les quals li vam transmetre a grans trets, i que si convoca la Comissió, no dubtarem en oferir-li-les amb detall.

Per a Gent de Canals, la Fira de Setembre s’ha desvirtuat una miqueta d’allò que entenem hauria de ser una bona festa, amb idiosincràsia i costums propis i tradicionals. Pensem que Francisco, regidor delegat d’esta àrea, ha de valorar si és més important augmentar els dies de festes i la quantitat d’esdeveniments festius/discotequers nocturns, que la qualitat i la varietat social i cultural dels mateixos. No es tracta de no deixar dormir durant dues setmanes als veïns i les veïnes amb música i actuacions sense ton ni son a una Carpa no insonoritzada; este no és el camí. Cal mantenir un equilibri entre la duració de les festes, la qualitat dels actes, la varietat de les propostes, el pressupost invertit, la diversió respectuosa i l’entreteniment de tots.

Altre aspecte a corregir i reflexionar és la gran quantitat d’errades que enguany han existit al BIM i al programa de mà, que conseqüentment, han afectat al transcurs de la Fira:

– Actuacions que estaven anunciades a una hora i un lloc, però que ni es van dur a terme a l’hora prevista ni en el lloc indicat, com l’espectacle musical del Rey León programat per a diumenge 23 a les 22:30h a la Plaça Pont del Riu; els monòlegs dels còmics que van actuar al Centre Cultural Calixte III; etc.

– Altres anunciats però que ningú sap perquè no es van fer, com la Xaranga-batucada posterior als Autos Locos del dissabte 15; els vols en globus aerostàtic que ningú ha vist; sopars amb espectacle a la Carpa de la Cervesa inexistents; les festes discotequeres d’entre setmana (per cert, menys mal que no s’han dut a terme); etc.

– Informació mal oferida, com el famós concert que el grup EÑE anava a oferir divendres 14 amb les actuacions conjuntes amb Tontxu, Ariel Rot i Leiva, però que realment es tractava d’un grup que imita a estos altres artistes…

– Cobrament de 7€ per espectacles que han sigut aprovats per a ser debades, com ja hem denunciat.

I per últim, si fem una ullada al que ha costat la Fira, farem una pregunta per a reflexionar. Si al pressupost que l’Alcalde (Ricardo Cardona) va presentar, com el més barat de la seua etapa, li sumem els vora 40.000€ que ha costat asfaltar i adequar el sistema elèctric de la Zona Jove, continua sent tan barata? 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *